Skocz do zawartości

zawieszenie kmx

michu4773
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,problem jest taki : wymieniłem uszczelniacze i olej na troszke gęstszy do przedniego zawieszenia w kmx'sie,zawieszenie po tym zabiegu mi się bardzo podobało tłumienie ok nie dobijało,mogłem śmigać polnymi ścieżkami 90-110 i wszystko ok zrobiłem 1000km i nagle jadąc spokojnie leśną ścieżką zauważyłem że motor zaczoł podskakiwać po nierównościach jak mój stary ogarek,lagi podczas samego siedzenia są lekko wbite,a podczas jazdy to już porażka gdy hamuje to przód ma skoku może 6cm i dobija.Wszystko rozebrałem całe zawieszenie i wszystko na oko jest ok,olej nigdzie nie wyciekł sprawdziłem było tyle ile ma być i nie wiem o co chodzi złożyłem i to samo,może sprężyny szlag trafił? ale ciekawe ile mogą kosztować?,a jest taka możliwość że zepsuło się coś innego nić sprężyny? bo nie chce inwestować w nowe a okaże się ze to samo będzie?

Jak myślicie załatwwiło by to sprawę? http://www.sklep-motocyklowy.com.pl/sprezyny-przedniego-zawieszenia-kawasaki-kmx-125-98-wirth-p-7209.html

Edytowane przez michu4773

Witaj, jeżeli byłaby to wina sprężyn to nie sądzę, by nagle się to stało. Moim zdaniem sam amortyzator nie wytrzymał ciśnienia z powodu gęstszego oleju. Powinno się przestrzegać zalecanych gęstości, gdyż mogą się podobne rzeczy stać tak jak w tym przypadku.

No ale tam nie ma co się zepsuć rozebrałem i wszystko ok,żadnych wycieków bo przecież te że tek to nazwę ''dziurki przez które przepływa olej raczej się nie zepsują,sam nie wiem ostatnio znowu mi pracują dość w pożądku.A miał ktoś doczynienia z tymi sprężynami progresywnymi? olej leje się taki sam i w takiej samej ilości co zaleca producęt motoru?

Widzisz taka prosta "dziura", przez którą przeciska się olej a jednak spieprzyłęś robotę.

Bez rozbiórki zawieszenia niczego się nie dowiesz. Chyba, że jest tu jakiś jasnowidz.

Wskazanie na sprężyny jest już całkiem z du..

Remonty silników, zawieszeń, tulejowanie, szlify, wymiany korbowodów, naprawa wałów. Mycie gaźników w przemysłowej Myjni Ultradźwiękowej.
Serwisówki do Motocykli
http://serwisowki.ubf.pl/