myself_justme Opublikowano 11 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Witam moje pytanie może wyda się dosyć dziwne ale nurtuje mnie to pytanie otóż ostanio pękło mi kolanko wydechowe w moim KX 250f z 05roku które jest w serii Tytanowe, niestety ciezko z zamiennikami a za nowe trzeba słono zaplacic (ok.900zl), wiec postanowiłem zrobić sobie sam zamiennik z chromoniklu bo mam kilka rurek i nawet takie kolano, jutro się do tego przymierzam ale zastanawiam się jak spiszę się chromonikiel w roli kolana czy nie rozgrzeje sie do czerwonośći jak odpale motor i nie przytopi mi przebiegającego dosłownie 2,3 cm obok przewodu z układu chłodzenia nie wiem jak się chromonikiel ma do tytanu z oddawaniem ciepła i jak to będzie wyglądało czy producent nie bez powodu zrobił tytanowe kolanko co o tym myślicie próba nie strzelba ale zanim włoże mase pracy żeby stworzyć duplikat z chromoniklu, może ktoś mnie szybko wyleczy?, chyba że nie ma żadnego problemu, co o tym myślicie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lidkus Opublikowano 12 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 Zrobił tytanowe bo jest lekkie, możesz równie dobrze zrobić z kwasówki czy ze stalowej rury. W mojej yzf 426 też miałem kolektor wykonany z tytanu. Cienkie ścianki lekki a zarazem wytrzymały materiał oto chodziło producentowi. Cytuj Warsztat motocyklowy na warmii i mazurach zapraszamy http://www.facebook.com/fast2fix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majster128 Opublikowano 22 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 Oczywiście, że szybciej oddaje ciepło niż stal. Cytuj Remonty silników, zawieszeń, tulejowanie, szlify, wymiany korbowodów, naprawa wałów. Mycie gaźników w przemysłowej Myjni Ultradźwiękowej. Serwisówki do Motocyklihttp://serwisowki.ubf.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi