jjank Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 (edytowane) p.s. Tam się chyba pomyliłeś chciałeś chyba napisać ze litr pełnego syntetyka jest droższy niż specyfik do nasaczania filtra, sprawdzałem wczoraj ceny i widziałem ze za litr oleju bede musiał koło stówki dać za ten Full syntetyk dlatego pytałem czy nie moze być pol syntetyk bo tyle za olej jeszcze nie płaciłem :P anoAle nie ma co panikować jak zalejesz półsyntetyk to tragedii też nie powinno być. tragedii, nie, tyle tylko ze skrócisz i tak bardzo krótką żywotnosc tego silnika Ja do kata 525 leję tylko pełny syntetyk, tak robią wszyscy moi znajomi, tak podaje serwisówka i tak zaleca ASO.Przy czym silnik kata z serii RACING to przy takim kx-fie 250, ktory kręci się wyzej niz 2T i ma bardzo duzo mocy z małej pojemnosci bardzo prosta, niewysilona i pancerna jednostka. uzywam 300V 15w50, kupując 4l mam w cenie ok 50-60zł/l do autora-kolego, dam ci radę-jeśli nie masz kasy na prawidłowy serwis wyczynówki to sprzedaj ją póki jezdzi i kup sobie cos z seri KLX albo XR, nie pojedziesz tak szybko ale przynajmiej nauczysz się jezdzic zanim moto się rozleci ;) Edytowane 21 Sierpnia 2013 przez jjank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myself_justme Opublikowano 1 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 z moto nie zrezygnuje na pewno bo jak ją odpalam to aż chce mi się żyć po pierwszym 2 tyg powiem ta kawka dosyc fajnie naprawde fajnie się tym jeździ, cieżko było na początku mi ją w ogolę odpalić ale wydaje mi się że każdy to kiedyś przechodził he he teraz jest należycie ustawić dobrze tłoczek i pali od strzała, komprecha jest dobra bo mi mierzyli goscie na serwisie takze nawet udalo mi sie ja kupić olej wymieniłem w sklepie na full syntetyk j.w laik w temacie dorwałem serwisówkę i troche dookola polatałem z kluczami i suwmiarka w okół moto i jest elegancko troche jeszcze jestem taki badacz tematu ale się rozkręcam he he dzięki za rady j/w w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi