Buber Opublikowano 19 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 A to różne rzeczy mogą być. Pytałem o obciążenie, bo może być nagar i spalanie stukowe, ale to chyba nie to.Może luzy za duże, może łańcuszek rozrządu się telepie. No jak motek ma parę lat to ma prawo. A co ci tam, kup będziesz miał wdzieczny motorek do dłubania. Samo jeżdżenie nudne jest :) Cytuj Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo350 Opublikowano 29 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 (edytowane) odpaliłem , chodził na ssaniu prze-gazowałem i od pewnego momentu było słychać coś dochodzącego z górnej części , zanikające lub przygłuszone przy dużych obrotach , przy jeździe za bardzo tego nie słyszałem, wróciłem, zapaliłem znowu i przy lekkim przegazowaniu było słychać ten dźwięk.Sprzedawca ściąga stare moto z europy twierdził że ostanio miał to samo i po wymianie oleju ustało że to mogą być te gumki na zaworach , ale ile w tym prawdy i mam dylemat czy kupować moto czy może mnie czekać jakaś kosztowana niespodzianka w tym silniku ? całe moje oględziny trwały może 30 min.To nie są jakieś wielkie ceny bo koło 3tys ale nie chciałbym wsadzić teraz połowy w remont :) Trzeba by posłuchać dokładnie silnika, żeby wiedzieć co się tam tłucze (i to na pewno nie jest przez "te gumki na zaworach" :biggrin: );Jeśli tłucze się łańcuch wstępnego przeniesienia, to będzie go słychać tak do 1500 obr (bynajmniej mój CBX tak miał......a i w FJ mam to samo - z tym, że Yamaha ma łańcuch alternatora) - powyżej "grzechotanie" ustaje;Z góry może być słychać luźny łańcuch rozrządu (a napinacz jest automatyczny), lub popychacze zaworowe (a to moto ma "pełną hydraulikę") - więc jeśli okaże się, że łańcuch jest OK, a w silniku jest "stan oleju" to niestety któryś z samoregulatorów może być uszkodzony.......Teorie "rzekomego stukania" można by pewnie mnożyć bez końca, a do sedna da się pewnie dojść dopiero po "dokładnych oględzinach" ;) Edytowane 29 Września 2013 przez Paolo350 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi