Qadrat Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Zarówno w zbiorniczku z płynem od sprzęgła jak i płynem od przedniego hamulca mam obrobione główki od śrub, które trzymają dekielki. Te śrubki pewnie są takie same w każdym motocyklu, posiada ktoś może ich wymiary?Znalazłem coś takiego: M4 x 10 DIN 7991, stożkowa, ale nie jestem pewny, czy to taka. Gdyby się dało dostać takie śrubki na imbusa lub torxa to by było o wiele bardziej praktyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0l0R Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Ostatnio rozwiercałem takie śrubki w mojej hondzie, jednak z 4 (2 zbiorniczki) udało mi się uratować jedna i z nią poszedłem do sklepu:) postaraj się wykręcić jedna:) jak nie dasz rady to podejdę wykręcę jedna śrubę i podam CI wymiary:) też myślałem o imbusach albo torxie jednak dałem takie jakie były:) w razie W mogę nawet paznokciem swojej panny odkręcić:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Już mi się udało bez problemów dokupić te śrubki, nawet nie wiedziałem, że w moim mieście jest tak dobrze zaopatrzony sklep metalowy :) Wymiarów już nie pamiętam, bo ze 2 tygodnie temu kupowałem.Piszę o tym tylko po to, żeby niektórzy nie robili sobie niepotrzebnych kosztów - na forum Hondy był podobny temat o tych śrubkach i sporo osób twierdziło, żeby zamawiać tylko przez ASO, koszt jednej śrubki 16zł :) Mnie jedna śrubka kosztowała 7gr. W każdym razie takie śrubki są normalnie dostępne w sklepach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi