Skocz do zawartości

Chorwacja-Wrzesień 2013

RYCHU79
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Propozycja dla zainteresowanych osób wspólnym wypadem do Chorwacji na 7-8 dni, start 02.09.13.

Moim celem jest wyspa Pag-Novalija lub okolica, druga opcja wyspa Krk-Baśka lub okolica(stawiam na pierwszą opcje)ale wszystko do dogadania- byle blisko morza.

Wycieczka typowo wypoczynkowa można pokrecić sie po okolicy, jeden cały dzień poświecic na plitwickie jeziora(nigdy nie było czasu :biggrin: ) do ustalenia na miejscu - elastycznie.

Dojazd planuje na strzała i poświecam na to cały dzien podobnie powrót postoje ile bedzie trzeba bez spiny.Trasa na jedna jak i druga wyspe nie przekracza1000km wszystko autostrady wiec na spokojnie.Jest to koncówka sezonu plazowego wiec nie zamierzam brać namiotu i ustawiam sie na kwatery- nie powinno być problemu .Co do mnie jade Suzuki Bandit 1250S,predkosci raczej przepisowe ,tempo dostosowane do całosci.Ruszam z Prudnika woj.Opolskie przez Czechy , Austrie ,Słowenie - https://mapy.google.pl/maps?saddr=Ksi%C4%99dza+Skowro%C5%84skiego,+Prudnik&daddr=Pag,+Chorwacja&hl=pl&ie=UTF8&ll=47.219568,15.754395&spn=11.673506,19.753418&sll=47.269863,16.368137&sspn=11.663717,19.753418&geocode=Fa3Z_wIdgYIMASl3mmr56pcRRzF5M7kCbqBMrg%3BFZsopgIdLLrlACk5gQ1R0zpiRzEgyCuGUK0ABA&oq=p,+Chorwacja&mra=ls&t=m&z=6

można startowac razem lub spotkać sie na trasie.Urlop zaklepany moto przygotowane ,od wyjazdu może mnie odwlec jedynie ciężka choroba lub wypadek losowy ale nie planuje :biggrin:

Pozdrawiam

Rafał

Edytowane przez RYCHU79

Witam. Czy mogę prośić na priv o informację o realnych kosztach takiego wypadu. Jest to dla mnie dość istotna informacja, dopiero znając pełny koszt będę mógł się w tym temacie wypowiadać bo ewentualnie może bym się pisał. Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Z Chorwacji do zwiedzenia zostały mi wyspy.Taki plan mam na następny rok .Wrzesień to bardzo dobra pora,ale niestety nie dla mnie.Koszty nie są duże ,ceny kwater nie powinny przekraczać 15€ za osobę,więc koszty całkowite na jedną osobę powinny się zamknąć ok 2 do 2,5 tyś zł.

2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km

2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500

w tym roku objechaliśmy Chorwację i pojechaliśmy wybrzeżem w stronę Grecji

noclegi mieszane kwatery i namioty, zrobiłem 6,3 tys km z plecakiem w 3 tyg

całkowity koszt to 4,6 tys zł na dwie osoby tak że za samą Chorwację na 8 dni spokojnie w 2 tys się zmieścisz

ale to tylko moje zdanie

Witam

Propozycja dla zainteresowanych osób wspólnym wypadem do Chorwacji na 7-8 dni, start 02.09.13.

Moim celem jest wyspa Pag-Novalija lub okolica, druga opcja wyspa Krk-Baśka lub okolica(stawiam na pierwszą opcje)ale wszystko do dogadania- byle blisko morza.

Wycieczka typowo wypoczynkowa można pokrecić sie po okolicy, jeden cały dzień poświecic na plitwickie jeziora(nigdy nie było czasu :biggrin: ) do ustalenia na miejscu - elastycznie.

Dojazd planuje na strzała i poświecam na to cały dzien podobnie powrót postoje ile bedzie trzeba bez spiny.Trasa na jedna jak i druga wyspe nie przekracza1000km wszystko autostrady wiec na spokojnie.Jest to koncówka sezonu plazowego wiec nie zamierzam brać namiotu i ustawiam sie na kwatery- nie powinno być problemu .Co do mnie jade Suzuki Bandit 1250S,predkosci raczej przepisowe ,tempo dostosowane do całosci.Ruszam z Prudnika woj.Opolskie przez Czechy , Austrie ,Słowenie - https://mapy.google.pl/maps?saddr=Ksi%C4%99dza+Skowro%C5%84skiego,+Prudnik&daddr=Pag,+Chorwacja&hl=pl&ie=UTF8&ll=47.219568,15.754395&spn=11.673506,19.753418&sll=47.269863,16.368137&sspn=11.663717,19.753418&geocode=Fa3Z_wIdgYIMASl3mmr56pcRRzF5M7kCbqBMrg%3BFZsopgIdLLrlACk5gQ1R0zpiRzEgyCuGUK0ABA&oq=p,+Chorwacja&mra=ls&t=m&z=6

można startowac razem lub spotkać sie na trasie.Urlop zaklepany moto przygotowane ,od wyjazdu może mnie odwlec jedynie ciężka choroba lub wypadek losowy ale nie planuje :biggrin:

Pozdrawiam

Rafał

Witaj.

Jestem zainteresowany tym wyjazdem chociaż termin troche mi nie pasuje bo urlop zaczynam tydzień późńiej. Zobacze czy dam rade przełożyć w robocie i dam znać. Tymczasem mam kilka pytań. Jedziesz sam czy z plecakiem? Jaką średnio utrzymujesz prędkość przelotową? Czy wyspy są celem czy planujesz jakiś objazd po Chorwacji? Czy planujesz wypad do innego kraju niż Chorwacja (Albania, Czarnogóra, Serbia??). Daj znać to możę się jakoś dogadamy co do wyjazdu. Z góry dzięki.

Witam

Już odpowiadam:

-termin bez zmian bo i tak wywalczony z trudem

-jade solo

-temat mam też na innym forum i wstepnie zadeklarowała sie jedna para ale znajac życie wszystko i tak rostrzygnie sie kilka dni przed wyjazdem

-predkosc dostosowana do całosci ale na autostradach wypadałoby utrzymywać te 130 km/h bo campery nas objada :biggrin:

-jak w pierwszym poscie celem jest Pag lub Krk

-W tym roku zrobiłem już dwie duże trasy:

1.Słowacja-Wegry-Chorwacja magistrala do Dubrownika-Czarnogóra-Albania-BiH-Serbia-Czechy

2.Objechałem Litwe,Łotwe, Estonie

Ten wypad jest typowo wypoczynkowy pełen lenistwa,smażenia na słoneczku,kapieli w morzu i zimnego browca żeby naładowac akumulatory na zime.

Jeden dzien chce poswiecic na plitwickie jeziora i oczywiiscie można pokrecic sie po wyspie ale piorytet to wypoczynek.

Pozdro

Edytowane przez RYCHU79

Powitać Kraków

Radek załatwiaj pare dni i poprzycierasz troche kufry na Pagu :biggrin: W zeszłym roku nie wyrobiłem normy dlatego w tym musze nadrobić i ide za ciosem.Szykuj coś na 2014 pisze sie w ciemno.

Pozdro

Volf lecisz w tym samym czasie ?

Edytowane przez RYCHU79

Za Chiny Ludowe nie dam rady się wyrwać. Młody zaczyna szkołę, ja mam ogrom roboty.

Powoli kiełkują mi jakieś "głupkowate" pomysły na przyszły rok.

Póki co "POLECAM RYCHA JAKO KOMPANA W PODRÓŻY" ;)

http://bigboykr.blogspot.com/ się powoli uzupełnia

Rychu jestem chętny na wyjazd. Pilnie kontakt na priv. daj nr tel i zadzwonię do Ciebie. Czasu jest niewiele a ja chcę jechać na European Bike Week FAAK am See na dwa-3 dni a potem dalej na południe Włochy i/lub Chorwacja.

Cześć

Leciałem w lipcu motongiem do Rijeki. Polecam z Wiednia do Graz zamiast A2 pojechać S6 i przed Bruck an der Mur odbić na Graz autostradą S35. Dzięki temu nie będziesz tłukł się monotonną autostradą tylko autostradą, która prowadzi przez ostatnie pasma Alp. Naprawdę ładne widoczki i fajne tunele.

Nie będzie miało to wpływu na dystans a dzięki temu zobaczysz również 10 km tunel pod Graz :)

w Chorwacji polecam zjechać z autostrady na wysokości Senj i polecieć wybrzeżem, Magistralą Adriatycką.

Pozdrawiam!

2008r- Chorwacja 3900km / 2011r- Bułgaria 4500km

2012r- Alpy i Wenecja 3200km / 2013r- Istria 2600km

2014r- Albania 5000km / 2015r- Montenegro 3500km

2016r- Rumunia 3000km

http://www.motoholik.blogspot.com/

Cześć

Leciałem w lipcu motongiem do Rijeki. Polecam z Wiednia do Graz zamiast A2 pojechać S6 i przed Bruck an der Mur odbić na Graz autostradą S35. Dzięki temu nie będziesz tłukł się monotonną autostradą tylko autostradą, która prowadzi przez ostatnie pasma Alp. Naprawdę ładne widoczki i fajne tunele.

Nie będzie miało to wpływu na dystans a dzięki temu zobaczysz również 10 km tunel pod Graz :)

w Chorwacji polecam zjechać z autostrady na wysokości Senj i polecieć wybrzeżem, Magistralą Adriatycką.

Pozdrawiam!

Cenna uwaga. W trasie korektę już zrobiłem. Dzięki.