barto96 Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 (edytowane) Siema, wczoraj złożyłem swój skuter, mianowicie do wymiany był tłok, cylinder 70cc z głowicą od 50, wyczyściłem filtry i gaźnik, wyregulowałem go, świeca kolor kawa z mlekiem, wczoraj trochę pojeździłem, dzisiaj też no ale nagle zaczął mulić z braku paliwa, a bak pełny, kręce i kręce rozrusznikiem, pobawiłem się trochę, nagle patrze że w przewodzie między kranikiem podciśnieniowym a gaźniku nie ma paliwa, od filtra paliwa do kranika benzyna jest, ale dalej już nie, sprawdzałem przewody i nic, czemu tak nagle mu się przywidział brak podciśnienia? co może być przyczyną? dodam jeszcze że świeca ma dobrą iskrę, kompresja ponad 11bar, wsztrzykiwałem paliwo pod świece i wtedy łapał ale pochodził, spalił co miał w cylindrze i koniec, coś tam się udało pobrać do tego gaźnika, zapalił, wszedł na wysokie obroty i zgasł. Teraz nie odpala nawet po podlaniu pod świece ps. nie wiem czemu podświetlił się tekst :/ Edytowane 6 Sierpnia 2013 przez barto96 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PavelSST Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Może wymień kranik i przedmuchaj cały gaźnik i wszystkie przewody. Tylko to przychodzi Mi na myśl. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 a ja proponuję wymienić filtr paliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi