Kriss Karwacki Opublikowano 15 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2004 Czesc!!Moja etka wykazuje z lampkami i w ogole ladowanie na akumulatorze 13.67V i to jest max i nie chce wiecej nic a nic... Normalnie to wywalilbym regulator napiecia ale mam brand new elektronicki regulator, a bateryjke nowa wiec? co jest grane? Szczotki walniete, brudne albo cos? Prostownik? Regulator jest polski - 3 wczepowy, a posiadam chyba alternator ;)Macie jakis pomysl co moze nie grac?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 15 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2004 Jezeli jest ladowanie, ale za niskie, to wpierw oczysc wszystkie styki, polaczenia, puche bezpiecznikow, itd... Jak aku masz zupelnie nowe i jezeli kupiles takie jak powinno byc (5Ah), podladuj je troche prostownikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychuk Opublikowano 15 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2004 mialem to samo nowy regulator nowy akumulator a napiecie na akumulatorze to max 13 z chakiemVsprawdzilem miernikiem prad na zacisku 61 na prostowniku dawalo ponad 14,5V ,a na akumulatorze ledwo 13VPrzypadkowo zwarlem plytke dodatnia prostownika z masa wczesniej jeszcze wymienilem konektory przy skrzynce a przewody + od prostownika i akumulatora zlutowalem razemNapiecie na akumulatorze wrocilo do normy a nawet troszeczke ja przekroczylo prawdopodobnie był duzy spade napiecia na prostowniku zwarcie pomogło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kriss Karwacki Opublikowano 15 Lipca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2004 No ja tez obstawiam prostownik ale powiedz mi ktory to jest zacisk 61 na prostowniku? ja mam tam takie 3 czarne kabelki na gorze, mase i taki jeden z boku wychodzacy taki oryginalnie to on jest czerwono-zolty to jest ten?pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobczok Opublikowano 15 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2004 No ja tez obstawiam prostownik ale powiedz mi ktory to jest zacisk 61 na prostowniku? ja mam tam takie 3 czarne kabelki na gorze' date=' mase i taki jeden z boku wychodzacy taki oryginalnie to on jest czerwono-zolty to jest ten?pozdro![/quote']glowy nie dam, ale trzy obok siebie to sa U V W (moze w innej kolejnosci) jeden od masy i ten ostatni to 61 (od niego idzie kabelek to kontrolki ladowania) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 15 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2004 u mnie była podobna sytuacja- tzn prąd ładowania miałem około 13,8V- a pomogła mi tylko wymiana wirnika na nowy - od tego momentu nie mam problemu z ładowaniem Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rysiek24 Opublikowano 16 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2004 a ja powiem ze MZ nie ma wspanaialego ladowania aku i te 13,6 to norma niestety ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kriss Karwacki Opublikowano 17 Lipca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2004 Zmienilem prostownik na nowy - czyt znaleziony w garazu i na wyjsciu z niego jest 14.3V przy tak powiedzmy 2500 juz ale na aku idzie tylko 14, 13.9 V - ja pierdziele chyba wywale ten bezpiecznik,,, musze tylko zobaczyc co i jak dokladnie czeby nie poknocicDzieki za pomysly i podpowiedzia wlasnei po co mi jest bezpiecznik od ladowanie do aku? potrzebny? albo od masy aku do reszty instalacji idzie przez bezpiecznik - przynajmniej wg orginalnej instalacji - tak ma byc? to czemus sluzy? pozrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 17 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2004 po co mi jest bezpiecznik od ladowanie do aku? potrzebny? lepiej go zostaw na miejscu- zawsze lepiej zeby sie zjarał bezpiecznik aniżeli cały stojan alteratora :P :mrgreen: Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kriss Karwacki Opublikowano 17 Lipca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2004 hehe zostawilem tyle ze mi instale zjaralo :P bezpiecznik wywalilo ale instala przypalona fest. I teraz zastanawiam sie dlaczego... ide dlubac ale chyba moja przygoda z ETZ pomalu sie konczy. czasu brak :Ppozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi