Jump to content

Lampa tylna z 2 żarówkami STOP. Od jakiego moto?

Recommended Posts

Szukam lampy do kolejnej wydumki. Tym razem lapma ma mieć 2 wółkna pozycyjne i 2 włókna stopu. Obojętnie, czy będzie to zrealizowane na 2 czy na 4 żarówkach.

W jakich sprzętach występują takie lampy? Najlepiej "samodzielne", do łatwej zabudowy na błotniku albo za kanapą, bo motór ma być klasyczny. Ewentualnie takie schowane w zadupku, ale nie o kosmicznych kształtach.

Jawa TS miała nadmiarową żarówkę pozycyjną, ale stopu niestety tylko jedną.

www.grzegorski.net - witrualny kącik mojego warsztatu

Stop w lampie Jawy możesz sobie jakoś wyrzeźbić. Stare japonie miały kiedyś po 2 żarówki. XS400 chyba, i takie tam podobne. Z obecnych to kojarzę że CBR F4 ma podwójną bo wymieniałem żarowki a wymiana to ból w d... przy tym motocyklu.

MotorcycleStorehouse Dealer.

Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla!

Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę.

Dzięki. W swoim sprzęcie mam lampę z Jawy TS. W jednym z gniazd pozycyjnej tkwi żarówka, w drugiej LED-ówka 1W a wokół żarówki stop są umieszczone 4 LED po 1W i działa to wyśmienicie. Żarówki dla przepisu, LED dla bezpieczeństwa, redundancja jak się patrzy. Tym razem jednak chodzi o to, żeby ta lampa nie wzbudzała nawet u właściciela wątpliwości co do homologacji. Proponowałem mu 2 sztuki obok siebie, nawet pasujące, ale nie bardzo mu się ten pomysł podoba.

Będę szukał od XS na razie.

www.grzegorski.net - witrualny kącik mojego warsztatu