c64club Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Szukam lampy do kolejnej wydumki. Tym razem lapma ma mieć 2 wółkna pozycyjne i 2 włókna stopu. Obojętnie, czy będzie to zrealizowane na 2 czy na 4 żarówkach.W jakich sprzętach występują takie lampy? Najlepiej "samodzielne", do łatwej zabudowy na błotniku albo za kanapą, bo motór ma być klasyczny. Ewentualnie takie schowane w zadupku, ale nie o kosmicznych kształtach. Jawa TS miała nadmiarową żarówkę pozycyjną, ale stopu niestety tylko jedną. Cytuj www.grzegorski.net - witrualny kącik mojego warsztatu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Stop w lampie Jawy możesz sobie jakoś wyrzeźbić. Stare japonie miały kiedyś po 2 żarówki. XS400 chyba, i takie tam podobne. Z obecnych to kojarzę że CBR F4 ma podwójną bo wymieniałem żarowki a wymiana to ból w d... przy tym motocyklu. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c64club Opublikowano 23 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Dzięki. W swoim sprzęcie mam lampę z Jawy TS. W jednym z gniazd pozycyjnej tkwi żarówka, w drugiej LED-ówka 1W a wokół żarówki stop są umieszczone 4 LED po 1W i działa to wyśmienicie. Żarówki dla przepisu, LED dla bezpieczeństwa, redundancja jak się patrzy. Tym razem jednak chodzi o to, żeby ta lampa nie wzbudzała nawet u właściciela wątpliwości co do homologacji. Proponowałem mu 2 sztuki obok siebie, nawet pasujące, ale nie bardzo mu się ten pomysł podoba. Będę szukał od XS na razie. Cytuj www.grzegorski.net - witrualny kącik mojego warsztatu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi