Skocz do zawartości

gaźnik i elektryka ybr 125 - trudny przypadek

robak
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam

mam 2 problemy z yamahą ybr 125

pierwszy to gaźnik, przy gwałtownym dodaniu gazu na wolnych obrotach gaśnie, nie pomogła nowa swieca, filtr powietrza, czyszczenie gaznika, równe kombinacje z poziomem paliwa, pilot screw i iglicą, nie łapie też lewego powietrza, 15 razy rozbierałem gaźnik .... bez efektów

drugi problem to elektryka, w zależnosci od tego w którą strone skręce kierownice potrafi zgasnąc silnik (zazwyczaj koło jest wtedy prawie na wprost), wtedy też przestają mrygac prawe kierunkowskazy lub swieci jednostajnie tylko tylny... przeglądałem całą wiązke, nie ma śladu przełamanych kabli, próbowałem wycinać newralgiczne odcinki kilku kabli i zastąpiłem je nowymi... bez efektu

pomocy

Edytowane przez robak

SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected]

w elektryce może gdzieś ci brakuje masy ?? albo świruje stacyjka co bardzo często w yamahach się zdarza ( w dt 80 mi głupiała , czasem odcinało zapłon czasem światła , w dt 125 wypadał kluczyk, w xt 600 też nie stykała i cuda siędziały to chyba jakaś wada fabryczna tych moto :D )??

"... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntian

michoa-100% stylistów bez szyku

http://miszczua.cba.pl

Gość nem tudom

Na podstawie doświadczeń kolegi z YBR-ką sugerowałbym zajrzenie w okolice pompy wtryskowej, czy nie zrobiło się tam za wilgotno. Rozepnij kostki, oczyść styki, psiknij jakimś specyfikiem chroniącym przed wilgocią.

masa sprawdzona, jest ok

jak moge sprawdzic stacyjke? kable przy niej są ok, nic nie wygląda na podejrzane, wyrobione, kombinowane

nem tudom, ta ybr jest na gazniku więc pompy wtryskowej nie ma , a styki sprawdzałem i pryskałem i też bez rezultatu

SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected]

ogarniasz multimetr elektryczny ?? przynajmniej jak mierzyć ,,przejścia'' i napięcie ??

aczkolwiek multimetr też ci 100% prawdy nie powie , bo wiele rzeczy w prądach dzieje się od wilgoci czy wstrząsów, multimetr pokaże ci przejście, a w pratyce wystarczy puknąć i tego przejścia nie ma :D

ja w xt odkryłem przypadkiem , jak skręcałem w lewo kierownicę gasł silnik, jak w prawo gasły wszystkie odbiorniki prądu ale silnik chodził a w trakcie jazdy szarpała przerywała i waliła w wydech.....

najprościej sprawdzić-jak masz stacyjkę wpinaną na konektorki, ściągnij schemat instalacji, zobacz który z którym stacyjka zwiera w pozycji włączony i po prostu ją omiń porób solidne połaczenia i się przejedź poruszaj kierownicą.....

"... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntian

michoa-100% stylistów bez szyku

http://miszczua.cba.pl