KBartosz11 Opublikowano 23 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 Witam. kupiłem miesiąć temu Hondę vt750 rocznik 1983. wszystko nawet fajnie chodzi tylko jest problem przy dodaniu gazu zamiast przyśpieszać spokojnie najpierw jest uderzenie/szarpniecie a dopiero później równo ciągnie. Taka sama sytuacja jest gdy odpuszcze gaz to najpierw jest uderzenie/szarpniecie a po tym silnik spokojne wychamowóje motor. czym to może być spowodowane? proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexster Opublikowano 23 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 Sprawdź naciąg łańcucha. Nie znasz konstrukcji danego modelu to nie udzielaj odpowiedzimoderator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KBartosz11 Opublikowano 23 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 nie ma łancucha. jest na kardanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 23 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 Witam. kupiłem miesiąć temu Hondę vt750 rocznik 1983. wszystko nawet fajnie chodzi tylko jest problem przy dodaniu gazu zamiast przyśpieszać spokojnie najpierw jest uderzenie/szarpniecie a dopiero później równo ciągnie. Taka sama sytuacja jest gdy odpuszcze gaz to najpierw jest uderzenie/szarpniecie a po tym silnik spokojne wychamowóje motor. czym to może być spowodowane? proszę o pomoc. Masz uszkodzone sprzęgło antyhopingowe.Trzeba to rozebrać i sprawdzić ale nie radzę robić tego samemu.Tojest robota dla doświadczonego mechanika a tacy nie pracują w autoryzowanych serwisach Hondy. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KBartosz11 Opublikowano 23 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 co to jest to sprzęło? bo sprzęło rozebrałem ale nie wiem na jakiej zasadzie ono działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 23 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 co to jest to sprzęło? bo sprzęło rozebrałem ale nie wiem na jakiej zasadzie ono działa?To po co wkładałeś tam łapy jak nie wiesz jak to działa ? Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KBartosz11 Opublikowano 23 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 bo chce się czegoś nauczyć. nie chce tylko polegać na tym co mi powiedzą mechnicy którzy liczą sobie spore pieniądze za naprawy które np. nie były konieczne stosujesz takie praktyki sam ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 23 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 bo chce się czegoś nauczyć. nie chce tylko polegać na tym co mi powiedzą mechnicy którzy liczą sobie spore pieniądze za naprawy które np. nie były konieczne I dobrze, tylko naukę zaczyna się od podręcznika a nie od rozbierania nieznanych urządzeń. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KBartosz11 Opublikowano 24 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 trochę na mechanice się znam ale ten motor to dla mnie nowość. mógłbyś mi wytłumaczyś co z tym sprzęgłem może być nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi