zapomnialem_adresu007 Opublikowano 9 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgodnie z prawem powinien Ci zwrócić, także za wysyłkę do Ciebie, którą Ty opłacasz. Odsyłasz towar na swój koszt. Ogólnie na początku grzecznie, ale stanowczo :) Jak masz dobre serce to odpal mu 200zł za zawracanie czterech liter. To to ja wiem. Ale rozumiem sprzedawcę bo on poniesie stratę, sprowadzić musiał a teraz w nagrodę dostanie rachunek za zagraniczną wysyłkę w dwie strony do opłacenia.Zgadza się, ból jest. Może jeszcze uda się sprzedawcy zrezygnować z zamówienia. Niech się dogadają albo kłócą, ale prawo jest po stronie kupującego w tym przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prefo86 Opublikowano 9 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 Napisać mu e-mail o tym czy listownie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zapomnialem_adresu007 Opublikowano 9 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 Napisać mu e-mail o tym czy listownie? Towaru nie dostałeś to wyślij mu maila. Jak będzie na "nie" to czekasz na towar i po odebraniu przesyłki zwracasz towar z pismem o odstąpieniu od umowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prefo86 Opublikowano 9 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 (edytowane) Dziękuje wam za pomoc, własnie napisałem do nich email z prośba o anulowanie zgodnie z waszymi wskazówkami :) Poinformuje was pozniej o przebiegu sprawy :) Edytowane 9 Lipca 2013 przez prefo86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fincher Opublikowano 12 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 Ty ich nie prosisz tylko masz do tego prawo.http://forumprawne.org/nowe-technologie/238012-zwrot-towaru-zakupionego-przez-internet.htmlhttp://reklamacjatowaru.pl/zwrot-towaru-zakupionego-przez-internet-kto-ponosi-koszty-przesylki/ Jest tego sporo w internecie, sprzedawca nie może sobie napisac że nie przyjmuje zwrotów.Przyjąć musi i oddać 100% kasy. Cytuj Łoś50>Dragstar125>CBR125>FZS600>FZ6>CBR600>SV650>FZS1000>Versys650>G310r/gs>F850GS>K1600Gt>RnineT Scrambler>R1250GS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prefo86 Opublikowano 12 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 sklep nie chce anulowac mojego zamowienia twierdzac ze to jest na specjalne zamowienie z zagranicy ... ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zapomnialem_adresu007 Opublikowano 12 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 sklep nie chce anulowac mojego zamowienia twierdzac ze to jest na specjalne zamowienie z zagranicy ... ;/ Wezmę 5% od kwoty jaką zapłaciłeś za sktueczne anulowanie zamówienia :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prefo86 Opublikowano 12 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 nie ma sprawy ;) moje gg 2612095 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fincher Opublikowano 12 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 Jak nie chcą anulować to trzeba poczekać aż wszystko przyjdzie i odesłać - masz na to 10 dni od odebrania paczki i sprzedawca MUSI zwrot przyjąć i oddać kase.No chyba że Zapomniałem_adresu007 ma inny pomysł. Jego sposób będzie kosztować Cię około 200zł :) to dość dużo paliwka. Biorąc pod uwagę że prawo jest po Twojej stronie. Cytuj Łoś50>Dragstar125>CBR125>FZS600>FZ6>CBR600>SV650>FZS1000>Versys650>G310r/gs>F850GS>K1600Gt>RnineT Scrambler>R1250GS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipr Opublikowano 13 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2013 A czy sprzedający nie przekroczył przypadkiem terminu dostawy? To by był najprostszy powód do anulowania zakupu. Tak czy inaczej chłopaki mają rację - masz pełne prawo odstąpić od transakcji. Możesz też napisać do sprzedawcy w formie ugodowej, jednak od razu powołując się na Twoje prawa. Inna sprawa, że zwrot kasy może się przeciągać. Z tego względu może faktycznie zaproponować mu z 200-300 za fatygę. Pozdr.F. Cytuj https://www.facebook.com/EASRacingTeam/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prefo86 Opublikowano 14 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 poroponowałem mu 200zł za fatyge jednak on dalej na swoim ze w poniedzialek bedzie juz miał ten zestaw i ze niezwlocznie go do mnie wysle upiera sie ze to na specjalne zamowienie z włoch i ze mi o tym mowil i ze sie zgodzilem na to itp... tak czy siak nie chce sie zgodzic na anulowanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fincher Opublikowano 14 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 No to skoro nie chce anulować to masz pełne prawo do zwrotu, mógł nawet sobie z australi to ściągać..... Cytuj Łoś50>Dragstar125>CBR125>FZS600>FZ6>CBR600>SV650>FZS1000>Versys650>G310r/gs>F850GS>K1600Gt>RnineT Scrambler>R1250GS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipr Opublikowano 27 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 Jeśli jest to jakiś sklep internetowy, to rzuć tu do niego linka. Powinni mieć regulamin na stronie a w regulaminie cos o zwrotach. Być może niepotrzebnie bijemy pianę, bo zazwyczaj te regulaminy są podobne w sklepach internetowych. Pozdr. F. Cytuj https://www.facebook.com/EASRacingTeam/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi