kaamil987 Opublikowano 22 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 Witam. mam problem ze sprzęgłem w mińsku 125. przy ruszaniu jest wszystko ok ale jak nim jadę i dam mu momentalnie gazu to mińsk stoi w miejscu a silnik wyje i sprzęgło się ślizga. mam nowe tarcze i kosz sprzęgłowy. czytałem na internecie żeby kupić przekładki od mz 150 ale może wy mi coś doradzicie. zrobiłem już kilka kilometrów na tym sprzęgle i narazie nie widzę rezultatów. olej lux 10 nówka. pozdrawiam i proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEAD Opublikowano 22 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 Nie ma znaczenia czy silnik zimny czy ciepły?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaamil987 Opublikowano 22 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 (edytowane) Nie ma znaczenia czy zimny czy ciepły. popuszczałem mu troszkę sprzęgło i podciagałem ale jest ciągle to samozamówiłem przed chwilką komplet tarcz i przekładek do MZ. nie wiece może czy trzeba coś przerabiać czy wchodzą normalnie?? i ile dać tarcz, 4 tak jak oryginalnie czy dać jedną więcej ? Edytowane 22 Czerwca 2013 przez kaamil987 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEAD Opublikowano 22 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 To jest sprzęgło mniej więcej takie jak w wsk?? Ja dawałem podkładki ale pod sprężyny tak żeby lepszy docisk był. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaamil987 Opublikowano 22 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 moim zdaniem to dużo różni się od sprzęgła w wsk jest większe i troszkę inne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEAD Opublikowano 22 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 moim zdaniem to dużo różni się od sprzęgła w wsk jest większe i troszkę inneale 6 sprężyn czy jedna centralna?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaamil987 Opublikowano 22 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 tam jest 5 sprężynek z takim haczykiem i tym haczykiem łapiesz za dekielek zamykający to wszystkomam jeszcze jedno pytanie. czy wie ktoś może gdzie mogę tanio kupić stacyjkę do mińska lub z czegoś podobnego żeby pasowała ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaamil987 Opublikowano 28 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 Witam dziś zmieniłem w mińsku tarcze i przekładki z mz i sprzęgło dalej się ślizga.. już nie tak mocno ale dalej się ślizga. wiecie może czego to może być wina ?? proszę o pomoc i pozdrawiam. olej jest nówka marki LUXWitam zrobiłem nim wczoraj 75km i dalej .... . Nie pojedzie więcej niż 55 czy go się piłuje czy się jedzie normalnie 55 i nic więcej, jak dam mu troszkę wiecej gazu to odrazu słychać jak sprzęgło nie puszcza dalej, sam nie wiem co mu może być. proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 (edytowane) Jakbyś najpierw poszukał na forum to wiedziałbyś, że Mińsk wymaga oleju do skrzyń biegów z mokrym sprzęgłem ewentualnie oleju silnikowego przeznaczonego do silników z mokrym sprzęgłem. Żaden olej ogólnego zastosowania ani samochodowy nie nadaje się. Tu uprzedzam Twoje pytanie, tak możesz to wylać i odstawić na półkę, bo do niczego się nie przyda. P.S Olej masz marki Orlen a pod nazwa to LUX10. Nomenklatura kłania się. Edytowane 28 Czerwca 2013 przez Shinigami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaamil987 Opublikowano 28 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 No dobra tylko że ten olej mam zalany w 8 innych motorach i nie mam takiego problemu :). ale chyba znalazłem przyczynę zaraz się za to wezme jak zrobie to zdam relacje. pozdrawiamdałem jedną wiecej tarczę i wszystko jest ok.. problem rozwiązany pozdrawiam i dziękuje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi