croseq Opublikowano 15 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 Witam mam w posiadaniu yamahe tdr 125 belgarde z 1995r, gdy ją kupiłem w czasie powrotu do domu na kołach się przytarła (prawdopodobnie zły skład mieszanki) ponoć ma ona te 36 koni coś około, czym sie w ogóle różni belgarda od zwykłej przypuśćmy z tego samego rocznika? I mam pytanie odnośnie tłoka który odpowiadałby mojemu motocyklowi ten z okienkiem po boku - http://www.wossnerpistons.com/products/product-details/id/wos-8002d250/name/wossner-piston-yamaha-dt125r-58-5-mm-boreczy moze ten bez tych okienek -http://www.wossnerpistons.com/products/product-details/id/WOS-8006D250/name/wossner-piston-yamaha-tzr125r-58-5-mm-bore ogólnie teraz był tłok meteora to miał po bokach takie okna wiec nie wiem czy jest on odpowiadający silnikowi w mojej wersji, wbita jest w nim tuleja (oryginalnie?) bo spotkałem sie z przypadkiem że niby oryginalnie były z powłoką niscasilową? Rodzaj Cylindra to - MB300 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 15 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 Rozmontowujesz silnik, i Twoje wszystie watpliwości zostają rozwiane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croseq Opublikowano 16 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 i co to mi da jak go rozbiore? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vmax Opublikowano 16 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 Będziesz wtedy wiedział jaki tłok kupić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 16 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 Tłoka nie zamontujesz raczej przed dziure na swiece :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croseq Opublikowano 16 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 No tak tyle że tłok mam wymontowany już :D silnik jest rozebrany ;p troche sie nie zrozumieliśmy albo źle przedstawiłem sytuacje ;D teraz ten meteor tak jak wspomniałem ma bo bokach takie otwory, a wossner jest tylko z jednym takim małym otworem bo boku lub zupełnie bez otwórów jedynie taki mały pod pierścieniami który akurat być powinien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi