Drifter88 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Witam. Jestem posiadaczem motoroweru z silnikiem 125 a mianowicie Jincheng Knight od tygodnia i już mam problemy.Poprzedni właściciel tak pogrzebał instalację że nie mogę dojść do ładu.Na początku światła zamiast świecić tylko się żarzyły. Podłożyłem masę z akumulatora na żarówkę i nagle ożyły, więc nie było masy. Kolejna sprawa to kierunkowskazy świecą się a nie mrugają gdzie mogę znaleźć przerywacz bo to chyba jego wina. Kolejny problem to ruszam włączam dwójkę i motor gaśnie potem już nie chce zapalić. co może być tego przyczyną ?? Kolejny problem to poprzedni właściciel spuścił płyn hamulcowy bo skończyły mu się klocki, ja klocki kupiłem, założyłem, zalałem płynem i efekt jest taki że płyn nie chce przedostać się do zacisku a przejście jest bo patrzyłem powietrzem sprężonym. Masakra pomocy bo już mi się to nie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexster Opublikowano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 Umiesz odpowietrzać hamulce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drifter88 Opublikowano 13 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 umiem, trzeba zalać płyn pompować klamką potem przytrzymać ją i przy zacisku odkręcić odpowietrznik. ale robiąc tak płyn niestety nie idzie do zacisku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 No to nie umiesz. Klamka ma być puszczona, bo w przeciwnym przypadku tylko zasłaniasz kanał. Druga sprawa to zanim zaczniesz pompować trzeb odpowietrzyć pompę. Gdy poprzedni użyszkodnik spuścił płyn to siłą rzeczy opróżnił pompę. Robisz po przez wciśnięcie klamki a potem poluzowanie śruby od przewodu hamulcowego. Wypuszczasz powietrze aż będzie zero bąbelków.Co do problemu gaśnięcia, to uruchom silnik i przytrzymaj go na biegu jałowym aż się dobrze nagrzeje. Jak zdechnie to masz zawory do regulacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drifter88 Opublikowano 13 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 to spróbuje tak z tym odpowietrzeniem.A co gaśnięcia to na wolnych obrotach chodzi nawet jak jest ciepły gaśnie w momencie podkręcenia manetki gazu bądź w trakcie rozpędzania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 To jak jedziesz na jedynce skoro od ruchu manetką zdycha ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drifter88 Opublikowano 13 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 Delikatnie jak przekręcę manetkę to jedzie ale jak ją np przekręcę do połowy to gaśnie.A co do odpowietrzania z puszczoną klamką to nic nie dało w dalszym ciągu płyn nie przechodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 Masz gaźnik do regulacji od podstaw włącznie z poziomem paliwa i ustawieniem iglicy jeśli występuje.A odpowietrzanie nadal źle robisz. Klamka owszem ma być puszczona ale tak samo odkręcasz odpowietrznik na dole i czekasz aż grawitacja ściągnie płyn i zacznie się sączyć. Przed tym oczywiście musisz uwolnić powietrze z pompy. Jak już coś pojawi się na dole to zakręcasz odpowietrznik. Pompujesz klamkę, trzymasz, upuszczasz płyn i powtarzasz aż układ będzie wolny od powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 zawsze opdowietrzalem w sposob z wicisnieta klamka , ostatnio u mechanika bylem i robil to podobnie.... jak sa opory w przeplywie plyny , to kup duza strzykawke, wezyk na jej koniec i dopasuj do odpowietrznika , napelnij strzykawke plynem hamulcowym i wciskaj go strzykawka przez wezyk i poluzowany odpowietrznik az pokaze sie w zbiorniczku. nie mow ze dales za to wiecej jak na 2 wina .... Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 Też dobra metoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drifter88 Opublikowano 13 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 byłem dzisiaj z motorkiem w serwisie zajmującym się takimi sprzętami i do rzeczy 1. Pompka jest do wymiany ponieważ z tego co się dopatrzyli to poprzedni właściciel wlał tam olej ( rewelacja )2. To że gasł podczas przekręcania manetki to już pół biedy bo teraz nawet nie chce zapalić, usterka to moduł zapłonowy. Gaźnik sprawdzili i jest dobrze wyregulowany. Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 kuzwa kto o zdrowych zmyslach kupuje chinola....i to jeszcze zakatowanego 15 letnia DT, bedzie jedzila kolejne 15 lat bez wiekszych awariii ... Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VinAlucard Opublikowano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 Akurat Jincheng to nie jest chinol, tylko koreańczyk. I powiem szczerze, że jeżeli się dba to jeździ to to nawet bezawaryjnie. Kupił za grosze bubla i tyla. Moduł to znana usterka tych motocykli, głównie ze względu na skłonności młodych użytkowników do "strzelania" do wydechu. Ziomek wioskę obok 3 razy moduł zmieniał, bo ciągle się tym zapłonem dla szpanu bawił... Cytuj "Generalnie rzecz biorąc, zdejmuję linkę tylko w niedzielę jak idę do kościoła..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi