Michael123 Opublikowano 4 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 (edytowane) Witam mam taki problem otóż moja wsk jedzie tylko 65km/h. Na 1 jest bardzo mocna na 2 też a na trójce pojedzie tylko 65-70 km/h przy piłowaniu. Czym to może być spowodowane? Edytowane 4 Czerwca 2013 przez Michael123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nem tudom Opublikowano 5 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 Błędem prędkościomerza, niewłaściwą regulacją gaźnika, niewłaściwym ciśnieniem opon, wiatrem z przeciwka - wybierz sobie.Napisz coś więcej, bo jasnowidzenie nie jest aż tak powszechne na tym forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koroviov Opublikowano 5 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 Może nie ma błędu licznika. Realne prędkość 70 km/h to całkiem dobrze. Cytuj "Leję na fałki i śmierdzące cwajtakty" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 5 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 Może zębatki masz na przyśpieszenie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael123 Opublikowano 5 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 Rozpoławiałem silnik bo mi olej ze skrzyni brało i złożyłem na tych samych częściach tylko zmieniłem łożyska na wale simmeringi i tarcze sprzęgła, a wcześniej 80/90 km/h jechała spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żurek Opublikowano 5 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 (edytowane) No to źle złożyłeś albo spaprałeś regulacje sprzęgła, gaźnika. Jakie obroty silnika osiąga przy teraźniejszej prędkości maksymalnej ? Na słuch oczywiście mniejsze czy takie same ? 80/90km/h spokojnie nie pojedzie. Raz w życiu udało mi się na gaże z minska rozbujać tą betoniarkę do 90 z niemal pionowej górki. Potem już nigdy tego nie chciała powtórzyć. Edytowane 5 Czerwca 2013 przez Żurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael123 Opublikowano 5 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 Dobrze złożyłem co się tam da źle złożyć? Jak wrzucam 3 to przy 60km/h obroty są na prawie na maksa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nem tudom Opublikowano 6 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 Sprawdź w takim razie, czy Ci się sprzęgło nie ślizga. Jaki olej tam zalałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żurek Opublikowano 6 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 (edytowane) Dobrze złożyłem co się tam da źle złożyć? Jak wrzucam 3 to przy 60km/h obroty są na prawie na maksa A no widzisz da się, Tak jak kolega wyżej napisał sprawdź sprzęgło. Edytowane 6 Czerwca 2013 przez Żurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael123 Opublikowano 6 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 oka jaki ma być olej w skrzyni biegów chodzi mi o nazwę i te numery na nim,ja wlałem olej przekładniowy maxol gl 4 80w 90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nem tudom Opublikowano 7 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 Lux 10. Oleje typowo przekładniowe (a taki zalałeś) mają rozmaite dodatki obniżające tarcie, ale w motocyklowej skrzynce niekoniecznie jest to korzystne - tu sprzęgło pracuje przecież zanurzone w oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hashman Opublikowano 7 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 Do WSK-i najlepiej nalać Hipolu. Na każdym Orlenie go dostaniesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 7 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 Akurat Hipol to też zły pomysł, sprawdzałem w mińsku i ślizgało się przy dużym otwarciu przepustnicy. Olej motocyklowy silnikowy albo typowo do skrzyń motul transoil i jeszcze Elf coś tam miał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żurek Opublikowano 7 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 Ech jak nie chcesz wydawać fortuny to jest mineralny olej ELF do silników motocyklowych(tam ze 2 dyszki chyba). Ale podejrzewam że skoro ślizgało sie na lux to inny olej może nie dać różnicy. Na razie olej zostaw na koniec.Ja do WSK lałem wszystko i na wszystkim zawsze działało tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nem tudom Opublikowano 7 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 Ech jak nie chcesz wydawać fortuny to jest mineralny olej ELF do silników motocyklowych(tam ze 2 dyszki chyba). Ale podejrzewam że skoro ślizgało sie na lux to inny olej może nie dać różnicy. Na razie olej zostaw na koniec.Ja do WSK lałem wszystko i na wszystkim zawsze działało tak samo.A gdzie ktoś pisał, że się na Luksie ślizga? A gdzie ktoś pisał, że się na Luksie ślizga?Kurczę, właśnie zauważyłem wątek autora tematu, mówiący o tym, co zrobić ze ślizgającym się sprzęgłemhttp://forum.motocyklistow.pl/index.php/topic/161633-problem-ze-sprzeglem-wsk125/...a w następnym gość zastanawia się, czy mu się przypadkiem sprzęgło nie ślizga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi