drake0thiel Opublikowano 1 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 (edytowane) Witam!Chciałem się Was poradzić przed zakupem, mianowicie:posiadam kawasaki el250 z 1988. Motocykl wyposażony jest tylko w prędkościomierz, jednakże chciałem do niego dokupić obrotomierz. Jednak w tych latach (a może w tej wersji wyposażenia?) nie był on montowany seryjnie. Znalazłem obrotomierz do el250, jednak najprawdopodobniej z innego rocznika (młodszego). Czy uda się taki obrotomierz zamontować bez większych problemów, czy trzeba będzie jeszcze nie wiadomo co kupić? Z góry dziękuję za pomoc. Edytowane 1 Czerwca 2013 przez drake0thiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 1 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 Pytanie jak jest zasilany. Jeśli jest elektroniczny i ma sygnał z cewki to obejdzie z metrem przewodu i trochę grzebania. Jeśli jest zasilany linką no to niestety trzeba się modlić żeby w silniku było przewidziane do tego miejsce.Skołuj sobie schemat elektryczny od EL, powinien być tam też dla wersji z obrotkiem jeśli to elektronik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vmax Opublikowano 1 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 Obrotomierz jest elektroniczny, byś musiał chyba kupić całe liczniki z mocowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drake0thiel Opublikowano 1 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 Mocowanie do obrotomierza dałoby radę załatwić, ale czy musiałbym także kupić prędkościomierz od tej samej wersji, czy ten stary by posłużył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vmax Opublikowano 2 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 Stary powinien pasować ale nie wiem dokładnie jak jest zamocowany w wersji bez obrotomierza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drake0thiel Opublikowano 9 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 sprawdziłem, potrzebowałbym rzeczywiście takiego mostka, którzy podtrzymuje licznik i obrotomierz. Jeśli mógłbym was prosić o jakiś niekoniecznie rozległy kurs gdzie miałbym takowy obrotomierz podłączyć? Jestem zielony jak szczypiorek na wiosnę w tym temacie i hasło "z cewki" nie wiele mi niestety mówi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 9 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 Dlatego napisałem Ci żebyś pobrał z sieci schemat elektryczny od swojego motocykla albo przynajmniej takiego ELa gdzie obrotek jest fabryczny. Punkty podłączenia powinny być identyczne, wystarczy podrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi