Skocz do zawartości

Posiadacze HONDA CB 650 C ŁĄCZMY SIĘ....bo jest nas tak mało....

alex1151
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam osób jeżdzących na motocyklu HONDA CB 650 C. Bardzo rzadki, nietuzinkowy, klasyk...... motocykl którego można pokochać:) Zapraszam do wspólnych rozów o naszych maszynach....przy odrobinie szczęscia ktoś może się zgłosi;)

Napiszę ci tak alex - też póbowałem. Najpierw myślałem - Honda CB650, potem jakakolwiek CB650, nawet custom, dalej nikogo nie było, to zaproponowałem Honda CB (stara, z jednym wałkiem) dalej nie było chętnych i stąd powstały Spotkania SSSJ. Motocykle japońskie powyżej 20 lat. Odbyło się już 7 ale i to powoli umiera, i w sumie to mało kto na starym japońcu przyjeżdża. Ale fajna paczka się zrobiła :D . Także powodzenia życzę, ale raczej nic z tego nie wyjdzie.

Aha. powstawał też na forum "klub" CX500 i tez nic z tego nie wyszło. Do wszystkeigo trzeba ludzi, a tu cosik nie widać...

Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals

Zadje sobie z tego sprawę.....jak pisałem - tych motocykli jest strasznie mało. 2 dni temu znalazłem taką maszynke jak moja na sprzedaż. Jako , że nie mogę znaleść do niej krawata to zapytałem go od czego dopasował swój. Przyszła natychmiastowa odpowiedz a z tego zrobiła sie dłuuuga rozmowa i wymiana telefonów oczywiście:) Kolegi jeszcze nie ma na forum ale co tam...warto sprobować, prawda?;)

próbuj, próbuj. Jak chcesz fajnych ludzi spotkać to się następne SSSJ szykuje... temat w "spotkaniach"... :)

Mnie niestety nie będzie, ale będzie ekipa :)

Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals

Witam, to do mnie Alex dzwonił w sprawie krawata :) Mam cb 650 custom z 1981 roku i nawnąłem nią trochę km bo i Woodstock Rally nad Odrą Zlot Gwiaździsty na Janej Gorze i inne. Motocykl bardzo wygodny do turystyki. Ja po Woodstocku zamontowałem szybę dodatkowo, a spacerówki już wcześniej - nie wyobrażam sobie jazdy bez nich choć mam tylko 178 cm wzrostu :). Motocykl posiada wiele akcesoriów skórzanych, które sam zrobiłem. W planach chcę zrobić na stałe spacerówki ze zmianami dźwigni biegów i hamulca. To by sprawiło jazdę jeszcze wygodniejszą. Ale póki co umiejetności i materiału brak. Jakby ktoś z Was wiedział o kimś kto robi spacerówki z osprzętem z rozsądne pieniądze to prosze o odpowiedź.

Jesteś jednak:) Długo nie kazałeś na siebie czekać :) Znalazłem kilka Hond CB 650 na "Jazda Polska". Jesteś tam i Ty. Nie wiem tylko jak skontaktowac się z innymi posiadaczami Hondy CB na tej stronie...tam chyba nie ma powiadamiania na email a raczej rzadko tam ktos zagląda. No ale......jakiś początek jest;) Spacerówek też szukam. Mam troszkę inne gmole niz Twoje więc moge troszeczke pokombinować. Mam też na oku całe dość szerokie gmole ale nie wiem co z tego wyjdzie.....będą chyba za "nowo" wyglądały:)

Edytowane przez alex1151

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
  • 1 rok później...
  • 3 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 7 miesięcy temu...

Proszę mi powiedzieć jaki to silnik, ile ma mocy? Posiadam motocykl CB650SC z 1986r. z silnikiem RC03E - 1300689. Czy czasami nie jest tak że motocykl ma inny silnik niż oryginalny? Jeśli tak to z jakiego motorku może pochodzić, w którym roku produkowano silniki o tym symbolu.

post-52503-0-79851000-1456751388_thumb.jpeg

• 4 lata później...