pakeroso Opublikowano 22 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 (edytowane) Panowie, poradźcie mi proszę w kwestii doboru zębatki zdawczej.Moja obecna wymiarami przypomina tę, jednak mierząc średnicę wypustów wałka zdawczego zauważyłem, że weszłaby o milimetr ciaśniejsza, czyli ta. I tu jest sedno problemu, bo z jednej strony teoretycznie im bardziej dopasowana zębatka do wielowypustu wałka zdawczego, tym mniejsze ryzyko wyrobienia się wypustów na wałku, z drugiej strony sprzedawca wspomniał dziś, żebym nie dopasowywał ciasno zębatki, bo ta powinna lekko bujać się na boki. Czy mógłby się wypowiedzieć ktoś obeznany w temacie? Mój motocykl jest kopią Hondy CMX250C Rebel, więc na tym rozwiązaniu można się wzorować. Edytowane 23 Maja 2013 przez pakeroso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 31 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 Na stronie JT jest katalog gdzie możesz dobrać zębatkę do modelu moto. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi