jastrzab901 Opublikowano 19 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 witam wszystkich potrzebuje pomocy mam yamahe fzr 400 z 88r mam z nia nastepujacy problem...na biegu jalowym pracuje ladnie wkreca sie w obroty, ale tylko wrzuce pierwszy bieg i prubuje ruszyc nie przekraczajac 3tys obr. do sie dlawi. wtedy musze zgasic odpalic ponownie ale dalej to samo. znowu gdy ruszam powyzej 3 tys obr to jest rzwawa przyspiesza super rozpedza sie bez problemu do 160-180 ale pierwsze skrzyrzowanie gdzie trzeba stanac problem sie ponawia. nie moze przebic sie przez 3tys obr.dodam ze wyczyscilem juz gazniki zsynchronizowalem, nowe swiece , olej...nawet zawor exup zakupilem nowy i nic.w czym rzecz?? brakuje mi pomalu do niej cierpliwosci. pomorzecie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 19 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 Pierwszy z brzegu błąd to kupować taki motocykl. One wymagają troski i regularnego porządnego serwisu. Nie jest to poziom upierdliwości w stylu starego ruska ale jednak. Druga sprawa to jest wysokoobrotowy maleńki silniczek, trzeba kręcić żeby jechać.Jeśli na jedynce nie jest w stanie się toczyć poniżej 3000obr to owszem nie jest do końca normalne i dalej masz zapchane dysze (jałowe raczej) lub jest problem z ruchem przepustnic podciśnieniowych, bo zakładam, że takie tam są. Może są przytarte, może sprężyna się blokuje albo już iglice są wyrobione aż powstał próg. W tak starym moto nigdy nie wiadomo, trzeba szukać cierpliwie i do skutku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jastrzab901 Opublikowano 19 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 gazniki byly czyszczone i przegladane dokladnie... na biegu jalowym pracuje dobrze. moga to byc podparte zawory??wydaje mi sie ze olej ktory zmienialem byl nieco rozwodniony i czuc benzyna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 19 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 gazniki byly czyszczone i przegladane dokladnie... na biegu jalowym pracuje dobrze. moga to byc podparte zawory??wydaje mi sie ze olej ktory zmienialem byl nieco rozwodniony i czuc benzyna...Gdybyś miał podparte zawory silnik nie odpali.Ponownie gaźniki na stół i czyszczenie a potem kontrola poziomu paliwa i szczelności zaworków paliwowych. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek73 Opublikowano 5 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 witam,zgadzam sie z kolegami i obstawiam na gazniki,u mnie byly dwa razy wyciagane i czyszczone bo po pierwszym czyszczeniu dalej nie chcial silnik pracowac jak powinien.a teraz jest juz ok :) Pozdr i zycze szybkiej usuniecia usterki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi