na koło Opublikowano 19 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 Szanowni forumowicze. Mam taki o to problem, że wymieniłem stacyjkę w r6, po wymianie przystąpiłem do rozruchu....cyk procedura kręci nie zapala ale zakręcił tylko raz i dalej już zero reakcji na guzik od rozrusznika. Pod siedzeniem jest jakiś przekaźnik jak ma to znaczenie to on robi "cyk" jak sie zapłon zapali, czasami robi "cyk" ale kilka razy. Bezpieczniki posprawdzałem są ok. Wyszło też, że chyba w danym momencie padła pompka paliwa albo jakiś dziwny zbieg okoliczności bo pompowała a za kilkanaście minut już nie było z nią kontaktu podłączając na krótko. Macie jakieś pomysły gdzie szukać problemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 19 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 a aku w jakim stanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
na koło Opublikowano 19 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 (edytowane) No kręciłem go z 10s i zaczął trochę zwalniać, odpuściłem i już więcej nie zareagował w ogóle. Ale wykręcę go i podłącze pod prostownik może akurat padł bo nie sprawdzałem, zdenerwowała mnie maszyna, kocem zakryłem i poszedłem do domu heh :biggrin: Przypomniało mi się, że podłączałem go na kable do samochodu i zero reakcji. Edytowane 19 Maja 2013 przez na koło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
na koło Opublikowano 22 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 (edytowane) Czujnik od stopki sprawdzony jest ok. Problemy były z tym czujnikiem koło klamki sprzęgła ale dało się wyczuć i paliła, zmostkowałem ale Yamaha dalej nie gada. Ale mam takie głupie pytanie . Czy jak jest padnięta/wyjęta pompka paliwa to może nie kręcić? :D Ma ktoś jakąś podpowiedź gdzie szukać usterki? Edytowane 22 Maja 2013 przez na koło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Pompka nie ma wpływu na rozrusznik.Usterki trzeba szukać po kolei. Zacząć od bezpieczników a później sprawdzać gdzie powinno być napięcie a go nie ma.Po pierwsze to musisz byc pewny zasilania a później przekaźnik rozrusznika i rozrusznik jeśli oczywiście masz wszystko ok z przewodami. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi