Limo Opublikowano 9 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Po co ta panika, spuść resztki płynu z silnika (po lewej stronie moto idzie gruby wąż gumowy od chłodnicy do pompy wody, tam jest ta śrubka spustowa o której pisał Janusz), ze zbiorniczka wyrównawczego też trzeba spuścić płyn osobno, zalej nowy, odpowietrz i przetestuj moto. Szczegółowe instrukcje znajdziesz w serwisówce. I ciesz się że nie przegrzałeś moto ;) Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 9 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Jeśli cieknie płyn z otworku przy pompie to uszczelnienie pompy zdechło i pompa do wymiany. Często najpierw pompa łapie luz na łożysku i wtedy pada simering. Wyjmij pompę i skontroluj. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
campus23 Opublikowano 9 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Tak tylko czy to normalne ze jak dmucham w ten wężyk od wyrównawczego to spod pompy leci płyn jakąś małą dziurką z pod spodu? martwi mnie to i dla tego pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 9 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Przeczytaj mój poprzedni post. Limo pominął ten istotny fakt. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 9 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 nie dmuchaj tylko uzupelnij uklad na poczatek woda i zobacz co sie bedzie dzialo, byc moze jest tak jak pisze Monter, ze rozszczelnila sie pompa i to jest powodem Twoich problemow a moze nie... nie dowiesz sie jak nie sprawdzisz. Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
campus23 Opublikowano 10 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Panowie uzupełniłem układ płynem i niestety wina lezała (najprawdopodobniej w śrubie spustowej zerwany gwint ) przy próbie dokrecenia śruba padła w pół. Tu moje pytanie bo kłania sie niestety wymiana pompy. Czy przy wymianie trzeba spuścić olej z silnika? Gdzie dostać oring od pompy (ten co wchodzi w silnik) Najlepiej jak by ktoś opisał krok po kroku co zrobić aby moto ożyło na nowo. Z góry dziękuje za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 10 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Chcesz wymienić pompę bo się zerwał gwint na śrubie spustowej, dobrze rozumiem? Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
campus23 Opublikowano 10 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 No dokładnie pomijam ze przez to nie wiem czy tylko ten gwint czy jeszcze co. W pompie zostało pół śruby i niepewność że nie tylko to kleka w pompie. Nie chce tez czekać i gwintować potem patrzeć że coś nie bangla i znowu moto robić (bo tak czy inaczej wyjąć pompe muszę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcMarc Opublikowano 10 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Dobrze rozumiem, że przeszedłeś drogę od 'ratunku nie umiem spuścić płynu' do 'sam wymieniam pompę wody'? Może oddaj motocykl do warsztatu, niech to zrobią i ciesz się sezonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
campus23 Opublikowano 11 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Nie nie sam nie wymienię nie ma opcji czekam na znajomego który ogarnia temat. Pewnie moto pojechało by do mechanika ale w tym stanie rzeczy niestety kilometra nie pojedzie a lawety i haka u mnie brak więc grzecznie czekam na znajomego i pompę mam nadzieję ze moto w next tydzień będzie jak nowe :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi