knedlomaniak Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Cześć,dziś przez moje roztrzepanie podczas odkręcania kolektora wydechowego urwałem kawałek nitki razem z nakrętką od kolektora wydechowego (motocykl kawasaki zr-7).Wygląda to tak, że jak chce przykręcić docisk do uszczelki wydechu to jedna śruba normalnie może się wkręcić,a drugiej (tej zerwanej) brakuje dosłownie parę mm żeby można było przyłapać gwintem. Co poradzicie w takiej sytuacji ? ; :blush: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Nie nitka tylko szpilka :). Teraz trzeba to co zostało wykręcić. Jeśli coś wystaje to najlepiej dospawać nakrętkę i próbować wykręcać. Jeśli nie to trzeba wiercić. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Wykręć tą urwaną szpilkę i wkręć nową. Z opisu wynika, że jak zdejmiesz kolektor to będzie za co chwycić. Zanim się weźmiesz za wykręcanie potraktuj szpilkę jakimś szuwaksem penetrującym. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knedlomaniak Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2013 wkręciłem 2 nakrętki i próbowałem odkręcić ale nie chciało pójść ; / zajmę się tym na week.Okazało się że dało rade przyłapać jakoś nakrętką i zniknęło cykanie łudząco podobne do dużego luzu zaworowego ,dzięki za podpowiedzi ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi