Skocz do zawartości

yamaha xs 750 79 rok remont silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Zakupiłem niedawno moto yamaha xs 750 z 79 roku. W planach jest budowa cafe racera ale najpierw remont silnika. Pytanie co z regeneracją wału korbowego czy trzeba napawać czy może da się zrobić szlif pod nowe panewki. Wał nie wygląda żle ,panewki do wymiany. Czy ktoś się może orientuje jakie są to koszta i jak się do tego zabrać?

A ty jesteś w ogóle pewien, że są jakiekolwiek wymiary naprawcze wału ? To nie poldas. Jeśli wał nie jest w żaden sposób pokaleczony, podrapany lub wytarty to można go złożyć na nowych panewkach. Natomiast jeśli jest w jakikolwiek sposób uszkodzony to szukaj innego. Naprawy kosztują majątek a wytrzymują 1000 czasami 5000km.

No właśnie nie jestem pewien dlatego pytam. Ale na dniach zamierzam przemierzyc wał,jeśli będzie trzymał wymiary składam na nowych panewkach.I tu kolejne pytanie czy ktoś już dorabiał,zamawiał no i gdzie i za ile panewki wału? Serwis woła 90 pln za połówkę :-( troszkę dużo.

No właśnie nie jestem pewien dlatego pytam. Ale na dniach zamierzam przemierzyc wał,jeśli będzie trzymał wymiary składam na nowych panewkach.I tu kolejne pytanie czy ktoś już dorabiał,zamawiał no i gdzie i za ile panewki wału? Serwis woła 90 pln za połówkę :-( troszkę dużo.

tylko oryginały a jak chcesz taniej to ciocia z Ameryki pomoże

Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny

Dzięki.Niemam cioci w stanach,niestety :-( Sprawdzałem na ebayu,dostępność jest,ceny przystępne tylko jak dla mnie lipna forma zakupu,długi czas oczekiwania. Zostaje serwis koło tysiaka za komplet na wał i korby,lypa.

Dzięki.Niemam cioci w stanach,niestety :-( Sprawdzałem na ebayu,dostępność jest,ceny przystępne tylko jak dla mnie lipna forma zakupu,długi czas oczekiwania. Zostaje serwis koło tysiaka za komplet na wał i korby,lypa.

Lepiej jak ten tysiąc przepijesz z kolegami a będziesz miał wielkiego prawdziwego kaca a nie tylko moralnego :biggrin:

nie wierz w reklamę szlifierni a nawet w ich gwarancje bo po urwaniu korby na zatartej dorabianej panewce wypchną się na Twoje reklamacje

Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny

• 2 tygodnie później...

Czego ty się tak tego ebayu i stanów boisz? Ja większość części ściągam z USA i naprawde nie ma tragedi. Nie czeka się już miesiącami! Co najwyżej jeden miesiąc, jak za drogę przesyłki wybierasz wracht. Ale miałem też juz przesyłkę "komina do mojej CB" z USA i gośc wysyłał paczkę drogą powietrzną. Szybkość paczki mogła by zawstydzić niejednego sprzedawcę z allegro. Paczka w kilka dni była u mnie. Przeżyłem wtedy szok! A za przesyłkę zapłaciłem troche ponad stówkę. Zważywszy że to była duża paczka, to cena nie była wysoka. A na dodatek proponuje sprawdzic ceny Polskich kurierów którzy o wiele mniej sobie nie życzą - i to mówię tu o przesyłkach krajowych!