łysek Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 chcę kupić swój pierwszy motocykl :biggrin: i w grę wchodzą trzy modele ;kawasaki vn 500,suzuki gs 500 lub kawasaki gpz 500,nie jeździłem na moto od ok 20 lat i jest to dla mnie trudny wybór.wolałbym żeby to był motocykl od motocyklisty niż od handlarza z wiadomych powodów.najbardziej z tych modeli"kusi"mnie vn 500 i jeżeli ktoś chciałby się pozbyć takiego sprzęta,to niech da znać.dodam że kwota jaką chcę przeznaczyć to 5-6 tys.nie mam doświadczenia jak sprawdzić moto przed kupnem dlategoliczę na waszą pomoc :rolleyes: .......aby do POGODNEJ wiosny :excl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamin Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 A wszystko Ci jedno czy czoper czy turystyczny? VN500 i GPZ 500 to silniki podobne ale moto to inna bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipr Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 No właśnie o tym napisałem w wątku vn500, który kolega Łysek założył.Pyta o zupełnie różne sprzęty.Może najpierw trzeba chłopakowi uświadomić czym poza wyglądem różnią się te sprzęty w sensie użytkowym. Pozdr.F. Cytuj https://www.facebook.com/EASRacingTeam/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysek Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 sorki, troszkę namieszałem .ok doskonale wiem jaka jest różnica między vn 500 a pozostałymi moto. decyzje kupna motocykla odkładam od 2 lat.lecz w tym roku to już przesądzone :biggrin:zawsze oglądałem i szukałem choppera ale ograniczony budżet powiedzmy 5 tys.nasuwa pytanieczy za taką kaskę kupię coś czym pojeżdże przynajmniej 1-2 sezony,a turystyki wiadomo są sporo tańsze.taki np GS byłby powiedzmy " na przetrwanie "do następnego sezonu.docelowo planuję jakiegoś chopperaz pojemnością ok 1000cm ale to dopiero jak nabiorę wprawy ;) na czymś mniejszym. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipr Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Jak docelowo chcesz jeździć na większym czopku to szukaj teraz małego czopka, żeby przyzwyczajać się do jego zachowań. O zaletach i wadach itp. jeżdżenia czopkiem albo nie czopkiem nie będę pisał, bo myślę że sam jesteś w stanie temat zgłębić na podstawie ogromnej ilości postów na FM w tych kwestiach. Pozdr.F. Cytuj https://www.facebook.com/EASRacingTeam/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamin Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 filipr ma rację, ja zrobiłem mnóstwo kilometrów motocyklami, ale czoperami nie jeździłem, bo to nie moje klimaty, jak teraz wsiądę na czopka to tylko patrzę kiedy pie....nę :) Lepiej kup tego VNa 500 i się wprawiaj, one drogie nie są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Albo EN500 w tej kasie znajdziesz bardzo ładne. Silnik GPZ-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysek Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Albo EN500 w tej kasie znajdziesz bardzo ładne. Silnik GPZ-a ładne to rzeczywiście są,tylko mechanicznie się trochę obawiam ale wszystko jest do sprawdzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi