jasiniec79 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Hej, Mam pytanie co do Kawy KX450f '13. A mianowicie, jak to jest z tym przednim zawieszeniem ?? z forów anglojęzycznych doszły mnie słuchy, że nie jest to najlepsze rozwiązanie - nie trzyma powietrza. Wiecie coś na ten temat ? Poza tym wg Was to motocykl godny uwagi ? rozważam zakup jakiejś 450 z '13 lub ktm sxf 350. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 (edytowane) Co do KXF nie wiem nic. Natomiast znajomy kupował ostatnio sxf 350. Wszyscy którzy oglądali i próbowali są zachwyceni. Stosunek mocy do masy powala. Ale to tylko relacje z jazd próbnych.Na tą chwilę ciężko w Polsce będzie się dowiedzieć czegokolwiek o roczniku 2013... Edytowane 4 Kwietnia 2013 przez Gawron Cytuj http://www.DywanSzop.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiniec79 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Tego się obawiam :/ szukam i szukam... nic o '13 a system PSF mnie martwi, bo podobno w skrajnych przypadkach dochodzi do b. niemiłych sytuacji. A co do 350 to z początku chciałem wziąć ten sprzęt, ale im dłużej się zastanawiam, tym bliżej mi do Hondy 450 lub Kawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Tego się obawiam :/ szukam i szukam... nic o '13 a system PSF mnie martwi, bo podobno w skrajnych przypadkach dochodzi do b. niemiłych sytuacji. A co do 350 to z początku chciałem wziąć ten sprzęt, ale im dłużej się zastanawiam, tym bliżej mi do Hondy 450 lub Kawy. Ja bym wziął 350 KTM, bo to już trochę sprawdzona konstrukcja, a z wynalazkami Kawy poczekałbym z 2 lata, co będą o nich mówić i jak się sprawdzą. Chyba nie chcesz być królikiem doświadczalnym Kawasaki ? :D Pamiętam jak ludzie rzucili sie na nową 530 przed kilkoma laty, później nagle zaczęli płakać że nie odpala że problemy z wałkeim i ble ble... Wystarczyło poczekać aż KTM poprawi błędy i wtedy kupować. Ja jakoś do mega nowości nie mam przekonania. Nie mówie że są złe, ale lepiej niech je ludzie sprawdzą i ocenią. Kawa w zeszłorocznej 450 wrzuciła ulepszoną skrzynię, tłok, wałek rozrządu... Poczekaj aż się to sprawdzi, aż czas zweryfikuje jak to wszystko działa, tym, bardziej zawieszenie, skoro są z nim problemy. KTM ma już 2 lata, a na ten rok " SX-F 350 dostał sztywniejsze sprężyny na zaworach ssących w celu zapewnienia lepszej reakcji na gaz. Do tego nowe popychacze, wałek wyrównoważający spełniający rolę pompy wody i także korbowód z łożyskiem ślizgowym. Podwyższono limit obrotów, a cała ta kombinacja pozwoliła na uzyskanie dodatkowych 4KM i wagi mniejszej o 0,5 kg. Teraz legitymuje się mocą 54KM. Nieźle, jak na sprzęt ważący niecałe 105 kg" Oczywiście nowa korba też może dać się we znaki, jak to z nowościami bywa :D W sumie w kawie było chyba więcej zmian niż w KTM, i chyba własnie jego bym wziął na Twoim miejscu. Poza tym krążą opinie że jezdzi sie rewelacyjnie, mimo iż ja nie miałem okazji, to znajomy ogarniający temat od lat miał, i mówił że chyba go kupi :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi