Szuryga Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 (edytowane) Płytki były mierzone mikrometrem, bo były szlifowane, ale raczej dobrze pomierzyłem pytałem się tokarza jak to się mierzy i mi wytłumaczył poczym pokazałem mu płytkę niech zmierzy potem ja i wyniki był takie same,mostki hmmmm raczej dobrze poskręcane całością przylegają do głowicy dokręcane na krzyż co pół obrotu jeszcze te mierzenie luzów hmmm bo te luzy to mierzymy wkładając szczelinomierz od tej strony, co jest krzywka,czy z drugiej strony krzywki czy to bez znaczenia? Edytowane 22 Kwietnia 2013 przez Szuryga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 bez znaczenia, krzywke ustaw wierzcholkiem do gory i nie bedzie dylematu, mostki powinny byc dokrecane kluczem dynamometrycznym wiec niech Cie nie pokusi aby je teraz probowac mocniej dociagac bo pozrywasz gwinty, bardziej prawdopodobne jest to, ze byly brudne, ale raczej bedzie to wina pomiarow... Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuryga Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 (edytowane) kolego sympatyczny :) jeszcze jedno pytanie jedna szklanka mio cieżko wyszła na wałku ssącym i nie wiem czemu?(pozostałe 9 szt leciuto magnesem do góry pyk i wychodziły a ta jeba...nic musiałe sporo siły i mocnieszy magnes uzyć) na wydechowym tez miałem płytki do wymiany chciałem mieć luz górnej granicy 0,30 i jest taki wiec pobliczane raczej było dobrze a motung to yamaha xtz super tenere 750 ten klucz dynamo..... to miałem od kumpla ale takie chujost..... ze szkoda gadac jakis wychylny musze sobie kupić normalny Edytowane 22 Kwietnia 2013 przez Szuryga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 kolego sympatyczny :) jeszcze jedno pytanie jedna szklanka mio cieżko wyszła na wałku ssącym i nie wiem czemu?(pozostałe 9 szt leciuto magnesem do góry pyk i wychodziły a ta jeba...nic musiałe sporo siły i mocnieszy magnes uzyć) na wydechowym tez miałem płytki do wymiany chciałem mieć luz górnej granicy 0,30 i jest taki wiec pobliczane raczej było dobrze a motung to yamaha xtz super tenere 750 ten klucz dynamo..... to miałem od kumpla ale takie chujost..... ze szkoda gadac jakis wychylny musze sobie kupić normalny A kto Ci kolego sympatyczny podpowiedział, że do tej operacji należy używać magnesu ?Dziwisz się teraz, że jedna szklanka nie chciała wyjść ?+ Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuryga Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 na forum juz o tym pisali np tu: http://forum.motocyklistow.pl/index.php?/topic/146382-yamaha-yzf-750-r-93r-problem-z-glowica/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość centymetr_sześcienny Opublikowano 7 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Też od razu zapytam- jakie ustawić luzy do suzuki gsx 1200? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi