Skocz do zawartości

Luzy zaworowe

Rekomendowane odpowiedzi

Płytki były mierzone mikrometrem, bo były szlifowane, ale raczej dobrze pomierzyłem pytałem się tokarza jak to się mierzy i mi wytłumaczył poczym pokazałem mu płytkę niech zmierzy potem ja i wyniki był takie same,mostki hmmmm raczej dobrze poskręcane całością przylegają do głowicy dokręcane na krzyż co pół obrotu jeszcze te mierzenie luzów hmmm bo te luzy to mierzymy wkładając szczelinomierz od tej strony, co jest krzywka,czy z drugiej strony krzywki czy to bez znaczenia?

Edytowane przez Szuryga

bez znaczenia, krzywke ustaw wierzcholkiem do gory i nie bedzie dylematu, mostki powinny byc dokrecane kluczem dynamometrycznym wiec niech Cie nie pokusi aby je teraz probowac mocniej dociagac bo pozrywasz gwinty, bardziej prawdopodobne jest to, ze byly brudne, ale raczej bedzie to wina pomiarow...

Mechanika Motocyklowa

kolego sympatyczny :) jeszcze jedno pytanie jedna szklanka mio cieżko wyszła na wałku ssącym i nie wiem czemu?(pozostałe 9 szt leciuto magnesem do góry pyk i wychodziły a ta jeba...nic musiałe sporo siły i mocnieszy magnes uzyć) na wydechowym tez miałem płytki do wymiany chciałem mieć luz górnej granicy 0,30 i jest taki wiec pobliczane raczej było dobrze a motung to yamaha xtz super tenere 750 ten klucz dynamo..... to miałem od kumpla ale takie chujost..... ze szkoda gadac jakis wychylny musze sobie kupić normalny

Edytowane przez Szuryga

kolego sympatyczny :) jeszcze jedno pytanie jedna szklanka mio cieżko wyszła na wałku ssącym i nie wiem czemu?(pozostałe 9 szt leciuto magnesem do góry pyk i wychodziły a ta jeba...nic musiałe sporo siły i mocnieszy magnes uzyć) na wydechowym tez miałem płytki do wymiany chciałem mieć luz górnej granicy 0,30 i jest taki wiec pobliczane raczej było dobrze a motung to yamaha xtz super tenere 750 ten klucz dynamo..... to miałem od kumpla ale takie chujost..... ze szkoda gadac jakis wychylny musze sobie kupić normalny

A kto Ci kolego sympatyczny podpowiedział, że do tej operacji należy używać magnesu ?

Dziwisz się teraz, że jedna szklanka nie chciała wyjść ?+

Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny

• 3 tygodnie później...