shake27 Opublikowano 25 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Mam pytanie, gdy do kurtki skórzanej założę żółwia na plecy to bardzo " urosnę"? Chodzi mi o to czy musze zwiększyć kurtkę żeby się zmieścić. Niestety nie mam możliwości przymierzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAJDOR Opublikowano 25 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Masz na myśli sam protektor na kręgosłup, buzer, czy taki wystający garb ? Garba pod kurtke nie da rady ale z resztą nie będzie problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niwy Opublikowano 25 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 zmieści się bez problemu. Ale uwierz mi że nie da się kupić bez mierzenia. Jak szukałem dla Siebie to przymierzałem kilka modeli od tego samego producenta z tym samym rozmiarem i nie każdy pasował. To trzeba zmierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shake27 Opublikowano 25 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Chodzi mi o sam protektor na kręgosup. Niestety właśnie w okolicy nie mam żadndgo z dobrych sklepów z takimi rzeczami. Chciałem coś poszukać w necie. W klacie mam okolo 4cm luzu więc jak włoże jeszcze żółwia to nie wiem czy mnie nie będzie dusić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niwy Opublikowano 25 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 chcesz powiedzieć że masz tyle luzu pod skórą żeby np ... ubrać bluzę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shake27 Opublikowano 25 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Nie tyle bluze co podwójną bluzkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niwy Opublikowano 25 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 mi nie wygodnie było jak upchałem t-shirt. Także o żółwia się nie martw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shake27 Opublikowano 25 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Ok dzięki. Jeszcze jak mogę zapytać to jakie firmy żółwi polecacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taurus 61 Opublikowano 25 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Nowy model Knox jest dosc plaski i mysle ze powinien pasowac , ale przy ewentualnym zakupie Uwazaj na rozmiar bo w rachube wchodzi Twoj wzrost.Ja mam 190cm wzrostu i mam rozmiar 8 ( osiem segmnntow )najmniejszy rozmiar to 5 a najwiekszy rozmiar jest 9. http://iv.pl/images/53383378179115864850.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niwy Opublikowano 25 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 (edytowane) Ja polecam Dainese bo trakowy posiadam ;)ale widziałem też te tańsze i jakość jednak zauważalna nawet dla mnie. Edytowane 25 Marca 2013 przez niwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shake27 Opublikowano 25 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1970 Opublikowano 9 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 (edytowane) Jak szukacie profesjonalnych certyfikowanych wkładów do odzieży motocyklowej i bardzo dobrych protektorów (żółwi), które w ciemno możecie zamówić przez internet bez mierzenia i na 100% będą pasować to polecam firmę Forcefield.www.forcefield.pl, na tej stronie znajdziecie wszystkie rodzaje wkładów i żółwi wraz z tabelą rozmiarów a kupić możecie w sklep internetowy www.sportone.pl Edytowane 10 Maja 2013 przez 1970 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudy_bdg Opublikowano 16 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 czytając kilka dni temu ten temat postanowilem sprawdzić jak to się ma do rzeczypożyczyłem od kolegi taki protektor http://czesci-moto.pl/p8641,ochraniacz-plecow-zolw-ozone-shield.html - dokładnie ten model OZONE SHIELD rozm 'L' mimo tego ze mam 188cm wzrostu i ważę 107 kg rozm. 'L' w miare pasował (mogły by być troszkę dłuższe szelki) - dla zasady więc kupując dla sibię wybiorę rozmiar XLbez problemu mieści sie pod skórzany kombinezon - właściwie w ogóle nie czuć go na sobie po prau minutach w ogóle zapomniałem że go używam... Złych efektów wizualnych (np garb jak Kwazimodo) nie ma.w obecnej chwili nie stać mnie na nic lepszego więc zakupię taki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1970 Opublikowano 16 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 Ja używam żółwia Forcefield wersję Sport Lite 2 http://forcefield.pl/?p=223 jest płaski i bardzo wygodny ale typowo motocyklowy to jest ochraniacz pleców Forcefield Pro L2K http://forcefield.pl/?p=219 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudy_bdg Opublikowano 16 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 TAM WIDZIAŁEM NA STRONIE PODANA CENA PRAWIE 600ZŁ NA PEWNO WARTO ZAINWESTOWAĆ - NIESTETY W TYM SEZONIE RACZEJ NIEOSIĄGALNE... ALE POWIEDZ TAK NA PRZYSZŁOŚĆILE CZASU GO MASZ, JAK CZĘSTO UŻYWASZ ORAZ JAK SIE MAJĄ DO RZECZY SZELKI, CZY NIE WYRYWAJA SIĘ PRZY ŁĄCZENIU Z PROTEKTOREM ITD.CHODZI MI O JAKOŚĆ WYKONANIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi