raper19 Opublikowano 20 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Witam wszystkich forumowiczow i zwracam sie do was o pomoc z moja wsk 125.Problem polega na tym iz chcac wlaczyc 2 bieg wchodzi zaraz 3 musze cofnac lekko wajchce i wskoczy drugi i potem wlancza, trzeci dodam ze wszystkie podkladki dydtansowe na miejscu automat sprawdzony podczas jazdy praktycznie wogole nie moge wzucic 3 tak jakby nie bylo zadnego biegu juz nie wiem juz co robic bo nawet lozyska wymienilem w skrzyni.Prosze o wasza pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexster Opublikowano 20 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Mówisz, że wszystkie podkładki są, ale czy oby na pewno jest dystans pomiędzy trybami(już nie pamiętam którymi) o wyżłobionym kształcie stożka? W jakim stanie jest zębatka 3 biegu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raper19 Opublikowano 20 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Tak pozatym przychodzila tylko jedna na tryb zdawczy jak ja rozkladalem tak juz bylo.Tryb 3 biegu jest ok nie ma zadnych uszczerbkow ani ostrych zebow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 20 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 To chyba bedzie jednak problem podkladki o ktorej pisze Dexster, pierwszy silnik jaki skladalem w zyciu:) mialem dokladnie ten sam problem po zlozeniu dwojka nie wchodzila i trzeba bylo mocno dawac w gore by doszlo do trojki z trojki na dwojke wchodzi... nie wlozylem tej podkladki, u mnie to chyba bylo rodzinne z ta podkladka bo jak powiedzialem ojcu o problemie to od razu powiedzial trafnie co jest przyczyna:) i mimo, ze sadzisz iz ja wlozyles to rozejrzyj sie dookola czy gdzies na stole nie zostala. Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raper19 Opublikowano 20 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 JanuszK30 i Dexter a gdzie ta podkladka miala by przyjsc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 20 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 To nie podkładka tylko tulejka stalowa i też w określony sposób ma być włożona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 20 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 pierscien odleglosciowy :) pod walkiem zdawczym Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexster Opublikowano 20 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Rozkładaj i badaj, 30 minut roboty :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raper19 Opublikowano 20 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 No i wlasnie ten pierscien odleglosciowy mam zalozony wytoczonym do walka glownego jak silnik jest rozpolowiony bo juz mam biegi wchodza ok a jak skladam polowki to jak chcac wlaczyc 2 przeskakuje ja i zatrzymuje sie w polowie 2 i 3 ze musze troche cofnac by weszla 2 i potem jeszcze raz energicznie w gore i 3 jest tak samo bylo podczas jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 21 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Skrzynia biegów musi się obracać, do tego wszystkiego trzeba jeszcze pamiętać ze pamiętnik jest takiej konstrukcji a nie innej. Masakra ogółem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raper19 Opublikowano 21 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Czy w ten o to tryb przychodzi jakas podkladka ? widac w nim okragle wciecie moze to przyczyna blokujacych sie biegow?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexster Opublikowano 21 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Kolego, wpisujesz w google 'schemat skrzynia wsk 125' i wyskakuje Ci wszystko jak na tacy i sprawdzasz, a jak już dajesz zdjęcie, to z dalszej odległości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 21 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Nawet na tym zdjęciu widzę uszkodzone sprzęgła kłowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi