adax Opublikowano 17 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Witam! Podczas jazdy, na wybojach słychać stuki w zawieszeniu. Myślę, że czas pomyśleć o wymianie oleju w lagach. Chciałbym to zrobić sam, ale w serwisówce zalecają użycie specjalnego klucza 09940-34520: “T” handle oraz nakładki 09940-34531: Attachment “A”. O ile sam klucz, można kupić (tak mi się wydaje), to ta nasadka jest nietypowa i myślę, że będzie problem z zakupem. Proszę o informacje gdzie można taką nasadkę kupić i czy ewentualnie można ją czymś zastąpić. Wdzięczny również będę za wszelkie informacje dotyczące wymiany oleju w lagach w Volusi. Pozdrawiam.Adax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 17 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 A jesteś pewny, że stać Cię na zakup takich profesjonalnych narzędzi w celu wykonania jednej naprawy ? Stuki w przednim zawieszeniu to nie jest wina starego oleju.Nie napisałeś kiedy słychać stukanie - podczas dobicia czy odbicia teleskopów ? Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adax Opublikowano 17 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 A jesteś pewny, że stać Cię na zakup takich profesjonalnych narzędzi w celu wykonania jednej naprawy ? Stuki w przednim zawieszeniu to nie jest wina starego oleju.Nie napisałeś kiedy słychać stukanie - podczas dobicia czy odbicia teleskopów ? Staram się sam wykonywać bieżące przegłądy, nie z oszczędności, a z zamiłowania. Daje mi to wiele satysfakcji, ale bez przesady nie jestem zawodowcem i nie porywam się na coś, co mnie przerasta. Chciałbym tylko zasięgnąć rady kogoś, kto ma doświadczenie w tym temacie. Czy jest sens samemu zabierać się za wymianę oleju w lagach w Volusi? Stuki, a w zasadzie pojedyńczy odgłos słyszany jest po wjechaniu w dziurę podczas dobicia teleskopów. Viola jest w dobrej kondycji, ma w tej chwili 18000 przebiegu, w moich rękach od 12000, ale na pewno olej nie był wymieniany, stąd moje przypuszczenie. Czy olej w lagach się "starzeje" i czy wymaga okresowej wymiany? Instrukcja nic na ten temat nie mówi. Dziękuję za zainteresowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Wypada kupić akcesoryjne sprężyny Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioplusik Opublikowano 13 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 panowie ile oleju w lagach suzuki vl 800 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi