Łuków_Style Opublikowano 6 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Dlaczego w Filtrze Powietrza zbiera się Olej? Resztki oleju itd, coś podobnego,Skuter to: Yamaha aerox 50. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamasutra Opublikowano 7 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 prawdopodobnie wkład filtra powietrza był wymoczony w oleju by lepiej zatrzymywał kurz itp , Chyba że to jest paliwo a nie olej , to może być przyczyna zapchanego gaźnika (należy go dokładnie wyczyścić) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łuków_Style Opublikowano 7 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 z góry dzięki ;) @ kupiłem na jesieni Aerox'a i gdyby był zapchany gaznik to może by się dławił albo nie wiem co tylko gdy kupowałem to ten koleś wymienił cylinder i pierścionki i tłok. Był na dotarciu, i czy nie trzeba teraz wymienić w gazniku dyszy? Nie wiem na jakie, prosze o pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DvvP Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Dlaczego miałbys wymieniać dysze w gaźniku ? Wyczysc go po prostu, rozbierz przedmuchaj wszystkie dysze itd :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karacz Opublikowano 12 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 generalnie miałem okazje rozbierać trzy tzr 50 i rieju rs2. w każdym filtrze powietrza zbierało się troszke paliwa. Myśle że to normalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viperPL Opublikowano 12 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Sprawdź szczelność membrany, prawdopodobnie to ona jest winowajcą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans Opublikowano 13 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 A gdzie podłączyłeś wężyk od dozownika? Chyba nie do obudowy filtra? Eh... amatorzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łuków_Style Opublikowano 14 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 @Hans Faktycznie jestem amatorem, jest to mój pierwszy skuter, który nie dawno zakupiłem, ale rozłożyłem go na części pierwsze i składam od nowa.Wracając do tematu zrobiłem tak:- wymieniłem filtr- rozebrałem i przeczyściłem gaźnik- membrany pod gaznikiem (jesli o nie chodzi) są ok. Mam do was dwa pytania:pierwsze z nich to:- Na iglicy jest 5 wycięć, na którym wycięciu powinno być zabezpieczenie? u mnie jest na pierwszym od góry. Drugie pytanie:- sprzedający wymienił cylinder i z tego co mówił wlewał dodatkowo olej do zbiornika z paliwem na dotarcie i czy to nie jest przypadkiem przyczyna zbierania się oleju w filtrze? zresztą z tłumika też. Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodzio61 Opublikowano 14 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 winowajcą za olej w filtrze powietrza jest zawsze zawór jednokierunkowy,,,,w sklepie u kolegi na 10 nowych zaworów nie wybrałem ani jednego w końcu trzeba bylo zlorzyć z 3rzech starych bo te obecne RMS to też hińszczyzna i puszczają. pozdrawiam b61. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łuków_Style Opublikowano 19 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 dziękuje bardzo! Mam jeszcze jedno pytanie ostatnie, Jakie są sposoby na wypolerowanie felgi, inne niż recznę papierem wodnym, 2 dni temu zacząłem pracę nad felgami, zdarłem papierem sciernym lakier z felgi, i poprawiam, ale zajmie mi to 2tygodnie i to na 1 felgę, są inne sposoby? Bo mam dylemat jak zajmie mi to tyle czasu to wolę, pomalować je niż polerować! Pozdrawiam i z góry dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodzio61 Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 mam ten bez mala problem purchle na przednim kole,,,myślałem więc o piaskowaniu bo felga hoć aluminiowa ale malowana proszkiem skuter ma już parę lat i myślę że trzeba by mu te kolo odnowić,,papier ścierny nie wchodzi w grę bo bym miesiąc polerował,,,więc tylko piasek a potem albo polerka albo lakier,,,pozdrawiam.b61. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łuków_Style Opublikowano 21 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 ja muszę papierem szlifować :< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi