luka270 Opublikowano 8 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 niestety do burgmana nie ma nic takiego. :banghead: :banghead: to widzę ze ciekawie się robi !!!dzięki wielkie!!! :notworthy: ! :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KARDAN-IN Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 To zostaje szukać na yebayu, albo ASO cena kompletu 221,50 $ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 a tu nic nie ma? http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=burgman+czesci Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luka270 Opublikowano 8 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Będę szukał używki tylko teraz pytanie za 100 pkt na co zwrócić uwagę aby nie wdepnać na podobne do tego jak te kamienie-rolki wypadaj to moze byc bo nie bradzo wiem na co zwrócić uwagę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doomi Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Będę szukał używki tylko teraz pytanie za 100 pkt na co zwrócić uwagę aby nie wdepnać na podobne do tego jak te kamienie-rolki wypadaj to moze byc bo nie bradzo wiem na co zwrócić uwagę?? ma mieć wszystkie pieski ( kamienie), bieżnia ma być bez wyczuwalnych pod palcem rys- gładka ma być. w jedną strone ma się łatwo obracać na bieźni, a w drugą mocno ją blokować. Najlepiej kup taką z gwarancją rozruchową, zaintsaluj i pobaw się rozrusznikiem. jeśli wszystko zadziała to powinno być git. peace Cytuj Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę, aż ciężko czasami ich wyprzedzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luka270 Opublikowano 14 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 kupiłem używkę sprzęgła jednokierunkowego wraz z bieżnią(to ta zębatka -duża ?) po której pracuje.jedynie co mnie martwi to wypadaj te dwa kamienie (pieski)które u mnie się podziały gdzieś????I tu pytanie czy mogą wypadywać te kamienie jak poruszam ręką w prawo w lewo czy one mają jakieś zabezpieczenia przed wypadnięciem (wciskam mocno tak aby były jak inne) i drugie czy to kolo zębate wysuwa-przesuwa się z tych kamieni po zapaleniu ?czy zostaje tak jak na zdjęciu Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KARDAN-IN Opublikowano 14 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 (edytowane) Zasada działania jest taka,że podczas kręcenia rozrusznikiem siła obrotu koła wolnego przekręca kamienie o pewien kąt, aż dojdzie do zaciśnięcia ich na całym obwodzie koła. Zwolnienie nacisku powstaje automatycznie zaraz po odpaleniu silnika, prędkość obrotowa wału korbowego jest o wiele większa, i powoduje to cofnięcie kamieni, zwalniając ich nacisk, a kamienie ślizgają się z luzem po biezni koła wolnego. Przed włożeniem koła wolnego w środek sprzęgła, musisz ułożyć te kamienie skośnie w lewym kierunku. Tylko przy takim ułożeniu powstanie luz, dzięki któremu nałożysz koło wolne. Jedynym zabezpieczeniem kamieni przed wypadaniem, jest bieżnia koła wolnego. Edytowane 14 Lutego 2013 przez KARDAN-IN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi