Mateusz Bursztyn Opublikowano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Witam. Chciałbym dla swojej Aprilia rs 50 zmienić dźwięk. Mam w niej zamontowany sportowy tłumik i chodzi fajnie ale jak typowy skuter. Myślałem nad zmianą tłumika od większej pojemności ale nie jestem pewny czy to coś da. Czy motor będzie w tedy chodził lepiej ? Bardziej groźnie ? Myślę nad tym ale nie jestem pewny. Może ktoś już coś podobnego robił. Proszę o odpowiedzi. Czy w ogóle się to opłaca bo może się dźwięk nie zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Dźwięku nie zmienisz a nawet jeśli to w taki sposób, że tylko wprawne ucho usłyszy. Druga sprawa to taka, że w dwusuwach wydech spełnia ważną rolę w przepływie spalin i jak wstawisz pierwsze lepsze badziewie to zapomnij, że ten silnik będzie poprawnie pracował. Nie bez powodu markowe kosztują od 600zł w górę na kompletny układ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Bursztyn Opublikowano 29 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Właśnie wiem. Mam zamontowany już tłumik sportowy i dobrze chodzi, ale zastanawiałem się nad tym, żeby chodziła trochę tak jak większa pojemność. Ale za to jak zmienię tłumik to mogą być lipne osiągi. A tłumik od 125 dał by coś czy jednak nic ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Możesz montować tylko wydechy dedykowane do tego konkretnego silnika (pewnie AM6). Na temat dźwięku już napisałem, w żaden sposób nie sprawisz, że ten motorower zabrzmi jak coś większego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Bursztyn Opublikowano 29 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Też tak sądzę. Trudno. Dzięki za informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 I nawet wydech od Hayabusy nie pomoże.. :D Widziałem takie przypadki w 50siatkach. Ale chyba powoli się ludzie uświadamiają bo coraz mniej takich przeróbek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hefaistos Opublikowano 10 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 sportowy filtr powietrza obniża troszke częśtotliwośc dźwieku. Ale nie powinienen kupować takiego jakiegoś smiecia i nie liczycna zbyt wiele. ogólnie nieopłacalna inwestycja :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Bursztyn Opublikowano 11 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Dzięki za odpowiedzi. Macie rację. Ta inwestycja jest nie opłacalna, bo 50 zawsze będzie chodził jak 50. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi