Kriss Karwacki Opublikowano 2 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2004 czesc!Mz mam po remoncie kapitalnym tylko gdzies jeszcze mi cos sie dziejeMotor nie chce pracowac ponizej 2000 obrotow, po wlaczeniu swiatelek jest ogolna padaka motor przestaje wspolpracowac juz ponizej 2300 obr/min Po za tym ostatnio zauwazylem ze silnik mi przerywa, gubi zaplon i o ile bez swiatel nie zdarza sie to zbyt czesto to po ich wlaczeniu jest juz problem Aku jest z odzysku - stal sobie i zalalem go destylatka naladowalem - swiatelka sa i nie ma problemu z odpalaniemŁadowanie jest i chyba jest OK - pradnicaPali spokojnie od kopagaznik wyczyszczony, silnik poskladany dobrze na nowych czesciachcewka starafajka, przewod i swieca - ladne nowe i drogie :D - przerwa ustawionaregulator napiecia elektronik nowyzaplon ustawiony dobrze i elektroniczny do tego :Dkable posprawdzane metoda ciagniecia za konektory - czy jakis nie odpadlsilnikowi zrobilem dodatkowe masowanie od karteru do minusa w akua bezpieczniki sa pochowane w oprawki radiowe - zamkniete calkowicie i skreconeEtka jest 300km na dotarciu i to jest etz 150oprocz tego motorek ladnie jezdzi i zbiera sie dobrze pali od kopa nie ma problemow, no teraz nasililo sie przerywanie zaplonow i jest gorzej ale wczeniej nie bylo problemow Czy ktos z was moze jakis pomysl co moze jej dolegac? kable? aku? stacyjka? czy moze nie ma wolnych bo tlumik ma opory a przerywa z innych powodowbede wdzieczny za jakas podpowiedz gdzie szukac przyczynpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 2 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2004 szczerze mówiąc na mysl mi przychodzi kondensator ale nie wiem czy to jego wina-spróbuj moze sie uda Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kriss Karwacki Opublikowano 2 Lipca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2004 O kondensator!! tylko ja kondesatora nie moge znalezc bo mam elektronika, na classico zaplonowce OK mlotek kowadelko kondensator ale tutaj? gdzie on jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 2 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2004 w elktronikach nie ma kondensatora- no i moja teoria padła :D Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobczok Opublikowano 2 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2004 ja tez mialem podobne objawy. Po wlaczemiu swiatel mijania/drogowe/migacze mi gasla. Zmienilem swiece na Iskre 95 (taka do malucha) i problem sie skonczyl :D Podobno niewlasciwy odstep miedzy elektrodami. Ale glowy nie daje Kurcze wlasnie przeczytalem ze masz nowa swiece... no to juz nie wiem... :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@łpa Opublikowano 3 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2004 to jest akumulator to nieznaczy ze jak moto pali to akumulator jest dobry ja u siebie mam padniety i pali bezproblemu ale po właczeniu swiateł motor zdycha a bez swiateł czyma 1500, wiec podciagnełem obroty to 3000 i jak włanczam swiatła to czyma 1500. Dam jeszcze jeden przykład po zimie moj aku miał 7V a motor odpalił bez problemu po 3 kopie na saniu i chodził. pozdro @ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kriss Karwacki Opublikowano 3 Lipca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2004 No ok a jakbym podlaczyl wieksza baterie taka np 14 ah - bo mam taka w Kawie to mozna jakos sprawdzic czy objawy moga wcale nie zniknac ze wzgledu na amperarz tegoz wlasnie aku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@łpa Opublikowano 3 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2004 14ah alternator z mz nie naładuje no ale jezeli akumulatorek ten bedzie dobrze naładowany to motor powinien chodzic normalnie przez jakis czas. pozdro @ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi