Gość komandosek Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 A jak już będziesz wymieniał, to sensownym pomysłem jest suport accenta pod ht2. Troche droższy niż suport Shimano pod hollowtech2, ale jak się rozwali, to starczy że wymienisz łożysko za 3,50 a nie cały support za 70zł.w shimano łozyska sa niewymienialne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonhart88 Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 dobra kolarze to ja mam pytanie. Na jesieni/w zimie jak bede mia troche wolnego grosza i rowery beda tańsze(?). Chce sobie kupic jakieś amatorskie MTB za ~2000zł.Czytałem że teraz trendy jest mieć MTB na 29 calowych kołach szczególnie jak ktoś jest wysoki - ja jestem(190cm). Teraz pytanie: za taką kase po sezonie będzie sie dało kupić coś co się nadaje do jazdy?W sumie nie mam dużych wymagań co do osprzętu - jedyne co bym chciał to hamulce tarczowe- po prostu mi się podobają. Z tego co oglądałem rowery na er29 są wyraźnie droższe i może nie świrować tylko kupić coś na 26calowych kółkach i nie najgorszym (jak dla mnie) osprzęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Jeśli o rowery to wierny jestem jednej marcehttp://allegro.pl/rower-cube-aim-26-v-brake-black-n-greygliwice-i3469765470.htmlno może jeszcze Scott :D a o kołach to różne opinie słyszałem ale większość pozytywnych jednak na 26". 29" podobno ciężko w błocie idzie a w końcu chcesz kupić MTB nie po to by po asfalcie śmigać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivi Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 dobra kolarze to ja mam pytanie. Na jesieni/w zimie jak bede mia troche wolnego grosza i rowery beda tańsze(?). Chce sobie kupic jakieś amatorskie MTB za ~2000zł.Czytałem że teraz trendy jest mieć MTB na 29 calowych kołach szczególnie jak ktoś jest wysoki - ja jestem(190cm). Teraz pytanie: za taką kase po sezonie będzie sie dało kupić coś co się nadaje do jazdy?W sumie nie mam dużych wymagań co do osprzętu - jedyne co bym chciał to hamulce tarczowe- po prostu mi się podobają. Z tego co oglądałem rowery na er29 są wyraźnie droższe i może nie świrować tylko kupić coś na 26calowych kółkach i nie najgorszym (jak dla mnie) osprzęcie.Daj spokój z tym 29er. To sie nie da jechać, straszne opory ruchu. Bierz klasycznie 26 cali i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 I kolejna negatywna opinia na 29" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonhart88 Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Dopóki nie wiedziałem że istnieją MTB na dużych kołach życie było prostsze, za 2 tyś moglem w zimie wyrwać coś z hydraulicznymi hamulcami i fajnym osprzętem - cieszył bym się jak dziecko.A teraz wmawiają w reklamach że zawodnicy dzielą się na tych co jeżdżą na 29er i na tych co będą jeździć od nowego sezonu na 29er. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivi Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 I kolejna negatywna opinia na 29"Ja tam sie nie znam, ale mając w tym sezonie ponad 6000 km na szosie, (czyli jakotakie rozruszanie jest) nie byłem tego kloca w stanie rozpędzić więcej niz 48 km/h po płaskim...Opór jak diabli i huk z tych opon-pączków. Nie wiem dla kogo to jest, ale pewnie dla tych co na luzaku generują 300 Wattów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Bierz jak kivi mówi na 26", sam mam nie będziesz żałował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komandosek Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Ale rower mtb nie jest do jeżdżenia po asfalcie. Ja nie bede jezdził na 29, bo z ramą 17,5 cala wyglądało by to dosc smiesznie.Ale podobno to daje radę w terenie, na większych kołach wygodnie jeździć po kamieniach. Minus 29 jest czysto finansowy - są droższe i nie kupisz za wiele z dobrym osprzętem i w dobrym stanie za 2k. Tu masz wytlumaczone co i jak : Btw Lublinie chyba nie ma górek? To po co mtb? Brak gór zabija przyjemność :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivi Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Ścianek nie ma ale górki są:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek_s Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 http://www.mtbnews.pl/content/view/3346/53/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReD-GreeN Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 stary do 2k nie kupuj 29era dla mnie to rowery do jakiś już zjazdów a opory jak już CI pisali po byku. Dobra kostka w 26' już ma spore opory toczenia a 29' to już kilka sezonów trzeba mieć oblatanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonhart88 Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 zarówno artykuł jak i filmik przekonał mnie w moich przemyśleniach - gdyby mnie było stać na 100% kupił bym 29 cali.A że za 2 tys nic sensownego sie nie kupi na dużych kołach więc pewnie będzie 26 :sad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivi Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Ja bym nie żałował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReD-GreeN Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 me too Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi