Skocz do zawartości

Motocykl marzen zamowiony :D

Rauven
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Muahaha, wlasnie dostalem maila z salonu. 2 klientow sie wycofalo. Termin odbioru przesuniety na koneic marca :D

Pytanie tylko czy w koncu Marca bedziesz mogl juz w N smigac ? Jak kupilem moja pierwsza " K " to stala w salonie do maja, bo ulice biale byly. :icon_mrgreen:

W Kwietniu przetestuje tego wodnego boxera.

:crossy:

Edytowane przez ks-rider

Dam ci tylko radę byś sobie kupił do tego moto solidne zabezpieczenia antykradzieżowe - łańcuch, lock. Słyszałem też że jakaś firma instaluje alarmy gps i gwarantuję odzyskanie motocykla w całej europie....

Nie ma co sie w paranoje wielka bawic. Tak czy inaczej musze miec pelne casco - wymogi kredytu. Lancuch wiele nie pomoze, chyba zeby sie za kazdym razem przykuwac do solidnego elementu krajobrazu. Generalnie wychodze z zalozenia ze jak zawodowcy beda chcieli ukrasc to i tak ukradna...

Pytanie tylko czy w koncu Marca bedziesz mogl juz w N smigac ? Jak kupilem moja pierwsza " K " to stala w salonie do maja, bo ulice biale byly. :icon_mrgreen:

W Kwietniu przetestuje tego wodnego boxera.

Na razie wyglada na to ze powinno byc niezle. Generalnie z wyjatkiem 2 tygodni zima tutaj raczej byla dosc badziewna, takie -3, zero sniegu, wiec z optymizmem patrze w przyszlosc ;) Grunt zeby bylo jakies +5 to mozna juz do pracy jezdzic ;)

To musi być fajny motocykl, chociaż taki wiegachny.

Gratuluję.

Tylko go nie podrap

Czy ja wiem czy wilelgachny. Od paru lat kulam sie V-Stromem wiec juz przyzwyczajony jestem. Na Intermocie sie przymierzylem do GSa, pare kilo ciezszy, ale swietnie wywazony z niskim srodkiem ciezkosci (jak na takiego sprzeta) :)

jak zawodowcy beda chcieli ukrasc to i tak ukradna...

Na 99% będą chcieli. Znam przypadki jak z podwórka motor wynosili. Solidny garaż z łańcuchem i disk-lockiem:

http://imageshack.us...f3567b.jpg/sr=1

Moim zdaniem powinieneś tym zawodowcom maksymalnie utrudnić kradzież motocykla...a nie patrzeć jak ci kradną.

Edytowane przez samonek4

Aż tak kradną w Norwegii? Myślałem, że tylko u Nas :lol:

Powiedzmy tak, jezeli nie miejscowi to ci ktorzy opuscili pewien kraj. I nic sie na to nie poradzi.

Hmm generalnie jest bezpieczniej niz w Polsce. W sumie widac to po tym co w wiadomosciach slychac. Najwieksze wydazenia to albo:

- Zlapali tira z polski wyladowanego fajkami i alkoholem

- Policja zlapala kogos jadacego 130/80 (pare dni temu bylo w radiu, az przyjemnie sluchac kiedy wiadomosci sa tak nudne).

Czy kradna. Wydaje mi sie ze jest lepiej niz w Polsce. Dziewczyna pare miesiecy temu zostawila aparat na lawce w centrum Oslo. Ot, wczesne obiawy Alzheimera. Wrocila po godzinie, aparatu nie bylo. Zadzwonila na policje, okazalo sie ze ktos odniosl pol godziny temu na najblizszy komisariat i aparat czeka na odbior.

a 99% będą chcieli. Znam przypadki jak z podwórka motor wynosili. Solidny garaż z łańcuchem i disk-lockiem:

http://imageshack.us...f3567b.jpg/sr=1

Moim zdaniem powinieneś tym zawodowcom maksymalnie utrudnić kradzież motocykla...a nie patrzeć jak ci kradną.

To bylo w Norwegii czy Polsce ? Ale jak jestes taki pewny... Moze na wrazie czego usune sie z mapy forumowiczow, tak zeby mnie nie znalezli ;)

BTW. Pamietam jak bodajze Motocykl (poprawcie mnie jesli to nie oni) robili test alarmow i disclockow. Postawili HD pod drzwiami do duzego centrum handlowego we wrocku w srodku dnia. Nastepnie w 4 chlopa przez 10 minut pakowali wyjacy motocykl na transita. Nikt nie zwrocil uwagi, nawet ochrona...

Edytowane przez Rauven

BTW. Pamietam jak bodajze Motocykl (poprawcie mnie jesli to nie oni) robili test alarmow i disclockow. Postawili HD pod drzwiami do duzego centrum handlowego we wrocku w srodku dnia. Nastepnie w 4 chlopa przez 10 minut pakowali wyjacy motocykl na transita. Nikt nie zwrocil uwagi, nawet ochrona...

Taka sytuacja chyba tylko u Nas może się zdarzyć... daleko szukać, a ostatnia akcja z symulowaniem wypadku? Gdzie większość ludzi normalnie przejechała, przechodniów(!) równie nic nie zainteresowało. Fakt. W innym mieście trochę prezej ta akcja poszła.

O aparacie nawet nie wspomnę, że w Polsce mogła by tylko z Niego oglądać zdjęcia na Facebooku... oczywiście u kogoś na profilu ;-)

Ale nie dziwi mnie to, sytuacja ludzi do tego zmusza, do tego okazja czyni złodzieja.

Przezorny zawsze ubezpieczony, czy to w Polsce, Niemczech czy Norwegii :-)

Wysłane z mojego Samsunga Galaxy S III za pomocą Tapatalk 2

Dokladnie. Zlodzeje i kretyni sa wszedzie, w niektorych miejscach tylko bardziej zageszczeni.

Zreszta, jasne, nie ma co im ulatwiac zycia i zostawiac kluczyki w stacycje, ale mimo wszystko, jesli da sie samochod w 2 minuty ukrasc, to czy przykujesz matocykl do slupa czy kotwy w ziemi i tak to naprawde niewiele pomoze. No, zajmie im zabawa (moze) 30 sekund wiecej.

Wiec ja widze 2 opcje. GPS to jedno, latwo zagluszyc, ekranowac, ale daje policji wieksze szanse na odnalezienie. Przynajmniej policji ktorej zalezy na tym zeby ci pomoc. A druga to solidne ubezpieczenie. Jak ukradna to najwyzej dostaniesz nowy motocykl.

Podstawa to solidny łańcuch.

ale mimo wszystko, jesli da sie samochod w 2 minuty ukrasc,

Ja czytałem na pewnym forum że jakiś gościu kupił sobie drogie autko BMW i pojechał do elektronika który zamontował mu alarm w ten sposób że zapłon uruchamiany był przez wciśniecie dwu odpowiednich punktów na samochodzie - o których wiedział tylko właściciel. I mimo że próbowali mu ten samochód ukraś to nikomu się to do tej pory nie udało.

Edytowane przez samonek4

Yuby przecież napisał i od początku wątku o tym wiadomo, że Rauven nie mieszka w Polsce,stąd dyskusja na temat Norwegii... więc o jakich my PLN rozmawiamy.

Wydaje mi się, że jak kogoś stać na zakup nowego motocykla to zdaje sobie sprawę, że zakup OC i AC jest obowiązkowy. Nie ma co kusić losu.

Wysłane z mojego Samsunga Galaxy S III za pomocą Tapatalk 2