Dc-Lx-Vi Opublikowano 30 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2004 Witam po dłuższej przerwie w pisaniu ;) (egzaminy i te sprawy :| ) Tak mi się egzaminy powoli kończą i licząc że się gdzieś dostanę liczę na wsparcie finansowe od strony rodziców w kupnie motocykla :P I mam dylemat co wybrać :roll: Jak w temacie cały czas zastanawiam się jaki model wybrać :roll: Na razie zaciekawiły mnie Suzuki DR 350, Yamaha TT 350 R oraz Honda XR 350 :P Te 2 ostatnie wzbudzają moje większe zainteresowanie niż Suzuki bo są bardziej uterenowione i chyba mocniejsze od niego :P Tyle że oprócz wygłupów w lasach i na torze chciałbym też sie motocyklem sprawnie poruszać po mieście w 2 osoby :? No i nie wiem jak to jest w tym wypadku z XR'ką :? Bo TT-R o ile pamiętam ma rejestrację na 2 osoby :roll: Z tymże większość egzemplarzy w fotoofertach widziałem bez podnóżków pasażera więc też nie wiem do końca :? Ciekawi mnie też jak takie już bardziej hard enduro sie sprawuje w mieście? Czy np kupując XR nie zarżnę go i nie lepiej byłoby kupić już XL 350 R? Tyle że jest on słabszy, ma z tyłu koło 17", jest cięższy i niższy... Mam 185cm wzrostu więc ze wsiadaniem na wyższy motocykl nie powinienem mieć problemów a zdecydowanie bardziej wolę siedzieć wysoko ;) A może jakiś inny model poleciacie? :roll: POZDRAWIAM :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 30 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2004 Polecam DR 350. Sprawdzony motocykl i jego temat był wiele razy poruszany na forum. Do suzuki częsci są w chyba najtańsze i łatwo je dostać. TT 350 jest dość żadkim motocyklem więc może byc trudno o częsci. Co XR 350 to nie miałem styczności ale o ile sie nie myle to nawet te nowsze modele mają bęben z tyłu (tylke te najnowsze mają tarcze) Co do DR to jest kilka wersji i są mniej i bardziej teranowe - np róznią sie zawieszeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduroman Opublikowano 1 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2004 co do suzuki dr 350 to mialem ja i jest sprawdzona. Super motor. A yamahe tt 350 ma kumpel, faktycznie bardzo zadki motor w polsce, w sumie moc silnika podobna tylko tt to stare rozwiazania i wszystko stare z tylu hamulec bebnowy itd, ale ma plastykowy bak a dr noiestety metalowy chyba ze kupisz acerbisa. Ogolnie wybralbym DR-ke. Pozdro a honda xr 250 jest 350 chyba nie widzialem, 400 jak juz, jest XL 350, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduras Opublikowano 1 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2004 Suzuki ma full wiary, częsci są,motor sprawdzony, ceny nie najgorsze napewno leprza od Yami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dc-Lx-Vi Opublikowano 1 Lipca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2004 Dzięki za odpowiedź :D Może rzeczywiście wybrać lepiej Suzuki bo dostęp części dobry, motocykl często spotykany i problemów z rejestracją by nie było (jak to czasami niektóre hard enduro są do zarejstrowania dopiero po kupieniu kitu homologacyjnego za 2'000 złociszy :? ) a na początek powinno mi wystarczyć :D Chyba nim się zainteresuje... Pytania o wersje DR nie będę zadawał bo jest sporo tematów na forum o tym moto, jak wspomniał Strzalek_t. A co do baku to chyba mi to nie będzie aż tak przeszkadzać, że jest metalowy, choć pewnie go trochę odrapie i wgniotę po paru glebach których na pewno na początku nie uniknę :evil: a honda xr 250 jest 350 chyba nie widzialem, 400 jak juz, jest XL 350, XR 350 jest też http://www.bikepics.com/honda/xr350/ Acha i nadal mnie ciekawi jak to jest w ogóle z rejestracją moto 1 osobowego na 2 osoby :roll: Bo oprócz dokupienia i zamontowania podnóżków pasażera trzeba by było chyba kanape zmieniać i może jeszcze stelaż tylny żeby bezpiecznie w 2 osoby jeździć :roll: No i jeszcze pozostaje chyba kwestia badania technicznego? :roll: Ale chyba takie kombinowanie nie ma sensu no i jest dość drogie :? POZDRAWIAM :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduroman Opublikowano 1 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2004 onda xr 350 jest ale tylko wersja USA w polsce takiej niema, na bikepics wszystko znajdziesz nawet yamahe wr 500 itd itd :D tam jest wszystko a u nas malo, pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dc-Lx-Vi Opublikowano 1 Lipca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2004 onda xr 350 jest ale tylko wersja USA w polsce takiej niema, na bikepics wszystko znajdziesz nawet yamahe wr 500 itd itd :D tam jest wszystko a u nas malo, pozdro Ale mimo to spotkałem się z nią w paru ogłoszeniach w Polsce :evil: A Yamaha WR 500 jest aktualnie na http://moto.allegro.pl/ :) Choć po głębszym zastanowieniu się nie warto chyba kupować czegoś mało popularnego bo będzie problem z częściami itp :? Choć fajnie byłoby mieć maszyne której nikt inny nie posiada prawie :D POZDRAWIAM :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 1 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2004 Z tego co wiem to DR 350 ma rejstracje na 2 ooby. Co do wersji to widziałem ostatnio DR 350 SHC z regulowana wysokosćią zawieszenia ( +- 40mm) i Upisde down z przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gościu Opublikowano 12 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2004 ta ja tez sie bede przymierzął w przyszły roku do jakiegos wyczynowego endurak, albo suzi 350dr albo kawa klx 250r co lepsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduras Opublikowano 12 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2004 albo suzi 350dr To nie jest wyczynowe enduro :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gościu Opublikowano 12 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2004 to jakie sa wyczynowe endurka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduras Opublikowano 12 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2004 Wyczynowe enduro to np. KTM EXC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 12 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2004 to jakie sa wyczynowe endurka? KTM EXC, LC4 350, 400, 450, 520 i 525Yamaha WR 250, 400, 426, 450Husqwarna TE 350, 400, i 610wszystkie powyższe to 4T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gościu Opublikowano 12 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2004 ale takie wyczynowe endurka do 6-7tys :oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 12 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2004 ale takie wyczynowe endurka do 6-7tys Z 4T to będzie trudny wybór, bo praktycznie tylko LC4 KTM ze staszych modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi