INAFUN Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 wiatm mam pytanie czy jest ktoś mi w stanie przybliżyc różnice miedzy zaworami wydechowymi z suzuki rm 125 z roku 94 a 96 wiem ze różni sie ilościa części ale czy majac zawór wydechowy z roku 96 a cylinder z 94 bedzie pasowało? mam problem bo ciężko dostac zawór z tego roku a z serwisu jest za drogo i moze tak uratuje moja suzi zeby mogla sie poczuc troche wakacyjnego powietrza :) pozdrawiam i dziekuje za odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nico407 Opublikowano 25 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 mi też sie urwał zawór ale naprawilem go przez nawiercenie otworu i nagwintowanie i dotoczenie nowego walka z gwintem , wkręcilem na klej i jest ok bo nowy zawór osztuje 150 euro do mojej suzuki w polsce chyba nie dodostania. Poradziłeś sobie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nico407 Opublikowano 25 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 Witam , urwał mi sie zawór wydechowy w mojej suzuki rozwalił tłok większych zniszczeń nie było , zawór zregenerowalem przez nawiercenie i wkręcenie nowego dotoczonego wałka mam nadzieję ze waga nowego wałka nie wpłynie na pracę Rm. Mam do was pytanie jak wyciągałem zawory i wałek na którym sie trzymają zawory to z drugiej strony jest spręzyna napinająca i niestety nie wiem jak ona ma być naprężona, chodzi mi o to ile obrotów mam zrobić żeby zawór nie chodził za lekko ani za mocno. Czy zawory mają delikatnie sie przesówać czy ma być wyczuwalny opór. Jeśli ktoś wie to proszę o kontak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pt77 Opublikowano 25 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 to jest 94 a to jest 96, więc widzisz różnice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pt77 Opublikowano 25 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 witam ja skladajac swoja RMke złożyłem bez nakręcania tylko tak jak pasuje jakos z 1/4 obrotu może napięta. Po złożeniu było minimalny opór spężyny czuć ale delikatny. Ustawiłem tak i chodził super. jak za mało napniesz sprężynę to będzie się za szybko otwierał i bedziesz miał zamulanie w dolnej partii obrotów- będzie robił buuu:). Mi się otwierał tak około w połowie zakresu obrotów wtedy czujesz to na przyspieszeniu. Jak raz mi się zaciął na otwartym to chodził jak z zapchanym gaznikiem i poniżej okolo 3000-4000obr potrafił tak się zdusić ze zgasł. Zawór musisz doswiadczalnie ustawic podczas prób jazdy i reakcji na dodanie gazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Lichota Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 jeśli chcesz mogę podać ci numer do handlarza części ja kupywałem u niego zawory wydechowe do KX'a ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nico407 Opublikowano 31 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 temat do zamknęcia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nico407 Opublikowano 31 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 (edytowane) i co znalazłeś ten zawór ?? Edytowane 31 Marca 2013 przez nico407 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi