Satrian Opublikowano 13 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Witam!Ostatni po zdjęciu airboxu zauważyłem że przepustnica podciśnieniowa czwartego gaźnika,po dodaniu gazu nie otwiera się płynnie jak pozostałem przepustnice.Zatrzymuje się w pewnym punkcie (mniejwięcej w środku skoku), chwilkę drga furkocząc i dopiero idzie do góry.Słychać i czuć to zjawisko takrze podczas jazdy przy pewnych obrotach średnich.Podejżewam że może być to winą zabrudzenia gaźnika - i jak to ewentualnie wyczyścić?Ewentualnie podejżewam jakieś lewe powietrze albo membrana padła.Gdy podnoszę przepustnice palcem każda opada raczej tak samo. Ostatnio robiłem (pierwszy raz) synchronizację i pobierzne czyszczenie bez ruszania podciśnienia.Moto chodzi dużo lepiej niż po synchro w serwisie tylko to furkotanie nie ustąpiło.Za wypowiedzi z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 13 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 No trzeba wyjąć iglicę i wyczyścić :) Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 13 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 drzy poniewaz jest uszkodzona membrana lub ma juz takie luzy w prowadnicach, oczywiscie zanieczyszczenie tez bedzie wywolywac taki skutek... Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PCe Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Podnieś przepustnicę palcem przy wyłączonym silniku. Opór powinna stanowić tylko sprężyna, jeżeli innych nie ma możesz mieć uszkodzoną lub po prostu źle założoną membranę przepustnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Satrian Opublikowano 14 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Duszę główną przedmuchiwałem ale tych elementów podciśnienia nie ruszałem.Zimą będę miał więcej czasu to na spokojnie przejrzę te elementy i wyczyszczę.Na razie i tak lepiej chodzi niż po synchro w serwisie, jestem zadowolony :)Dzięki za odpowiedzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 To żadna filozofia, trzeba tylko postępować zgodnie z serwisówką żeby niczego nie zniszczyć. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi