Dominik D. Opublikowano 8 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 dzięki :blink: oczywiście nowa z lewej a stara całkiem niezła z prawej :wink: Cytuj Iż56_JunakM10_JawaTS_YamahaXJ_Honda CB 1000 BigOne_BMW K1200R Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 8 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 Poczytałem trochę o tej gumie i faktycznie jest to jakieś wyciszenie napędu ale po głębszym zastanowieniu to brak tego nie będzie powodował wycia, które już nawet wcześniej było. No i do tego problem nasila się pod obciążeniem Jedyna guma, która wyje w czasie jazdy to opona np. enduro :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuzmen Opublikowano 9 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 (edytowane) Poczytałem trochę o tej gumie i faktycznie jest to jakieś wyciszenie napędu ale po głębszym zastanowieniu to brak tego nie będzie powodował wycia, które już nawet wcześniej było. No i do tego problem nasila się pod obciążeniem Jedyna guma, która wyje w czasie jazdy to opona np. enduro :) Zmieniałem już 2 razy łańcuch w 2 sprzętach, i w obu przypadkach były zębatki właśnie z tą gumą. Zmiana na taką bez gumy powoduje słyszalną różnice w pracy napędu, znaczy słychać takie jęczenie łańcucha.Dźwięk ten nie jest jednak tak uciążliwy jak opisuje autor tematu, poza tym z pierwszego postu wynika że dźwięk był też przed wymianą. Ale przyłączam się do pytania, czy ktoś wie gdzie można kupić zębatkę z taką gumą? Edytowane 9 Września 2012 przez Tuzmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 9 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 Ja mogę powiedzieć gdzie NIE kupować, u prodecenta moto :D 48zł za zamiennik JT versus 131zł za fabrykę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asmodan Opublikowano 9 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 Takie zębatki z gumą są dostępne w ASO. Czasami są tanie (rozsądna cena jak za oryginał) a czasami cena powala na kolana w porównaniu do zamiennika. Wlaśnie sprawdzilem i dla cb1000 z 96 155zł netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik D. Opublikowano 10 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 Ok. Dzięki. Może skoczę do ASO jak się zdecyduję... ;) Jeszcze jedna refleksja! A może wyje nie łożysko na wałku tylko koło zębate w skrzyni..... Cytuj Iż56_JunakM10_JawaTS_YamahaXJ_Honda CB 1000 BigOne_BMW K1200R Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 10 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 Wtedy miałbyś wycie tylko na jednym biegu. Nie sądzę żeby przy raczej małym przebiegu miała się wysypać cała skrzynia, prędzej wspomniane wcześniej sprzęgło ale hałas byłby z drugiej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi