Grzegorz Górny Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Witam.Problem jest taki, iż przy moim swiezo nowych zippie pro 50 (165km przebiegu) przygwałtownym dodaniu gazu motor gasnie. Czyli sie muli, dusi. Gdy podnioslem iglice to nie bylo zadnej roznicy. Chyba zle wyregulowalem skald mieszanki. Jak zrobilem tak:-Mam 500 obrotow biegu jałowego.- podkrecilem obroty na 1500 obrotw- srobke od skladu mieszanki w prawo az zgasnie motor- przekrecilem srubke od skladu mieszanki 2 obroty w lewo- i obroty sie obnizyly do 1000 poprzez przekrecenie w lewo srubki- wtedy normalnie motor gazowal- ale pozniej jeszcze obnizylem obroty sroba od regulacji wolnych obrotow w prawo do 500 obrotow i motor wtedy znowu tak sie dusil i gasł. Kolega mi mowil ze robie na odwrót czyli nie powinienem obnizac sroba od obrotow czyli powinienem wedlug niego tak zrobic:- na obrotach 500 przekrecic srobke od skaldu mieszanki w prawo az zgasnie- obrocic ta srobke w lewo o 2 obroty i odpalic motor sprawdzic jak chodzi- obroty podrosna do 1000 lub 1500 i wtedy gdy motor nie bedzie sie dusil i odrazu bedzie gaowal po dodaniu gazu to zmniejszyc obroty sroba od regulacji wolnych obrotow. Prosze pomozcie czy tak powienienem zrobic, poniewaz mecze sie 2 tygodnie z tym i nic.... :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Wkręc do oporu, wykręć około 2 obroty i ustaw obroty na ok 1000. 500 to za mało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Górny Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 czyli tak jak kolegami mowi tak mam zrobic?? i na 1000 obrotow. ok jutro sproboje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Nic nie zmniejszasz. Nie masz pojecia o regulacji wiec nie kombinuj tylko zrob tak zeby bylo ok :) Na temat gaznikow motocyklowych jak wyregulowac jest 80stronicowa ksiazka, po ktorej dopiero wiesz od czego zaczac. Wkrec ta srube do lekkiego oporu, a potem wykrec o 2 obroty. Nastepnie ustaw obroty na ok 1000 i juz. Przy 500 dlawi sie bo to sa za niskie obroty - szkodliwe dla silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Górny Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 niestety nie pomoglo, mam juz 200 przebiegu i poczekam do 300 i na przegladzie mi zrobia. Dzieki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi