kilu Opublikowano 25 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2004 Siemanko. Po intensywnej eksploatacji mojego motocykla nadeszła pora kiedy już mi się zachciało więcej :crossy:Poniżej przedstawię Wam listę rzeczy które chcę zrobić, aby moja NSR była jeszcze ładniejsza i bardziej zwracała uwagę przechodniów :twisted: 1. Zmiana przedniej owiewki - chciałbym zakupić jakąś fajną małą owiewę a'la "Stritfajter" - upatrzyłem na allegro już ( http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=27094023 ) - co o niej sądzicie?2. Wypolerować ramę, oraz to na czym się trzyma podnóżka (to na czym jest przykręcona) - bedzie się błyszczeć jak psu jajca (sorki za niekulture :clap: ). 3. Zmienić wszystkie przewody na takie w stalowym oplocie. 4. Przelakierować ją na jakiś agresywniejszy kolorek.5. Zrobić trochę dodatków w karbonie. To na razie wszystko, bo mój budżet jest niestety ograniczony do 2000 zł (uzbierałem trochę, miało iść w SHL, ale niestety zrezygnowałem i zostało). Proszę napiszcie co sądzicie o moich wizjach. Są one trafne? Osiągną zamierzony efekt? proszę także o podsuwanie własnych sugestii nt. przeróbki mojej NSR. Z góry thx - kilu :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteck Opublikowano 25 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2004 Może być spoko. Jeśli starczy kasy to można też założyć malutkie, carbonowe kierunkowskazy na diodach LED, zdjąć dół obudowy (zostawić od rur w gurę), dać oświetlenie pod bakiem (tam jest dużo wolnego miejsca więc z każdej szczeliny by świeciło). Jaki masz rocznik NSRki i ile przejechała, ile idzie? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 25 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2004 ja bym uzbierał jeszcze troche i kupił ohlinsa na tyłno ewentualnie jeszcze błotnik z włókna węglowego ale to nie będzie pasowało do "ostrych kolorków" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilu Opublikowano 26 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2004 Moja Honda to NSR 125 R z 96 roku. Pędziłem nią już 150 km/h, ale mam przejechane 34 000 i boję się o tłok także jej nie katowałem na więcej. Zresztą nie zamierzam jej katować :clap: . zdjąć dół obudowy (zostawić od rur w gurę) Hmm - nie za bardzo rozumiem? Chodzi Ci o owiewy? Jeżeli tak to ich nie posiadam (tych na osłonięcie silnika :flesje: ) ja bym uzbierał jeszcze troche i kupił ohlinsa na tył A można jaśniej co to Ohlins? Jakaś zebatka, hamulec czy co :roll: bo jeszcze sie za bardzo nie znam na tych firmach. Ale mam nadzieję że to się niedługo zmieni :crossy: A tak poza tym to zdjęcia mojej NSR są tutaj: http://bikepics.com/members/kiluPozdro i proszę o kontynuację tematu :crossy: :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 26 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2004 http://www.ohlins.com/ :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek18 Opublikowano 26 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2004 Więc tak, napewno twoja nsra miała dzwona(wypadek). Ta lampa z allegro to kicha lepiej. Jeżeli chcesz zrobić streeta to tu masz adres do fajniejszych lamp http://www.tnt-motocykle.pl/e-shop/tnt_sho...Lampy%20Acerbis Co do zmian to neon to festyn, lepiej wymień sobie tłok bardziej Ci sie przyda :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tadek Opublikowano 26 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2004 Siemanko nie jest to moze odpowiedz na temat ale moze ktos z was orientuje sie ile kosztuje kapitalny remont silnika NSR 125 z 1998 roku. No albo moze ma z was do sprzedania NSR rocznik '98 lub 2000? Jakby co to piszcze na e-mail: [email protected] albo na gg: 911469 pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wawrzyn15 Opublikowano 26 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2004 Siemanko nie jest to moze odpowiedz na temat ale moze ktos z was orientuje sie ile kosztuje kapitalny remont silnika NSR 125 z 1998 roku. No albo moze ma z was do sprzedania NSR rocznik '98 lub 2000? Jakby co to piszcze na e-mail: [email protected] albo na gg: 911469 pozdro ja mam z tym ze z 89...jak przestawisz kolejnosc cyfr to bedzie dobrze:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tadek Opublikowano 26 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2004 ja mam z tym ze z 89...jak przestawisz kolejnosc cyfr to bedzie dobrze:D No wiesz kazda NSR ma cos w sobie:) Ale na powaznie to jak bedziecie wiedzieli ile kosztuje remotn kapitalny silnika NSRki to dajcie znac na moje mejl albo gg. dziekii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tadek Opublikowano 26 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2004 Kazda NSR ma cos w sobie:) Ale na powaznie to jak bedziecie wiedzieli ile kosztuje remotn kapitalny silnika NSRki to dajcie znac na moje mejl albo gg. dziekii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtcross Opublikowano 27 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2004 Juz niedlugo bede mogl Ci odpowiedziec na pytanie ile kosztuje ten remont bo wlasnie taki przeprowadzam... ;) Jestem w fazie zbierania opinii o tlokach. Chcialbym vertexa ale nie wiem gdzie mozna dostac i czy wogole vertex robi do nsr-y. Arek moze pomozesz? Wymieniales w swojej tlok? A co do tego dzwona to chlopak chyba zdaje sobie z tego sprawe... :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 28 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2004 Ja bym kupił orginalne lampy i sportowy wydech. Chcialbym vertexa ale nie wiem gdzie mozna dostac i czy wogole vertex robi do nsr-y Zobacz tutaj http://www.danmot.com.pl/vertex.htmlNa stronce jest oferta ale nie cała więc trzeba zadzwonić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IG?A Opublikowano 28 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2004 W danmocie dostaniesz na pewno ja do AF1 tam kupywałem masz nr... 014 6112542 a co do kosztów remontu to niewiem jak w nsr ale w af1 były takie... tłok 330zł + łożyska na wał (SKF) 80zł + regeneracja wału 300 zł (rozwiązanie najtańsze bo mozna jeszcze zamówić korbowód i łozysko za 350 + reg.. 300 to jest 650zł.. a jak nie pasuje to mozna kupić nowy za coś w okolicach 1600zł) co do cylindra to ja mialem NIKASYL i był w bdb stanie tak że nic w tym temacie niewiem no może tylko ze gdzieś to nalewają w polsce ale jakie koszty nie mam pojęcia... jak byś potrzebował to poszukam numeru bo gdzieś go miałem...POZDRO.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilu Opublikowano 28 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2004 DanMot nie ma już na stanie do NSR, mają do NSX. Naciągałem babkę żeby sprowadziła, ale mówią że już nie będą ściągać... SHIT!! Gdzie mogę jeszcze kupić tłok? Dobry rzecz jasna... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtcross Opublikowano 28 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zaraz bede dzwonil... CO do przerabiania na streeta 125 to sam przekonalem sie ze nie jest to najlepszy pomysl. Nie wyglada to tak jak powinno... Mysle ze lepszym rozwiazaniem byloby poszukanie orginalnej lampy i owiewek. Wygląda to o niebo lepiej. Bedziesz zalowal jak kupisz ta owiewke bo pow. 100km/h bedzie urywalo Ci glowe. Chyba ze masz zamiar jezdzic tylko po miescie bo w trasie opor powietrza bedzie naprawde nieznosny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi