Multi363 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Witam! Jestem posiadaczem Yamahy XJ 750 która stała przez dłuższy czas w garażu i po 2 latach chciałbym ją zapalić. Mam taki problem motor w ogóle nie chciał zapalić dopiero po wlaniu paliwa do cylindra po wykręceniu świec i wyczyszczeniu ich motocykl zapala ale po ostygnięciu znowu nie może zapalić świece są znowu zasyfione gaźnik i kranik jest wyczyszczony. paliwo mam nadzieje też jest czyste.Co to może być?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 No to gaźniki do wymontowania i najlepiej do myjki ultradźwiękowej. Skoro ci zawala świece, to za dużo paliwa dostaje. MOże być tego tysiąc przyczyn, ale po 2 latach stania, to gaźniki na dzień dobry do czyszczenia. Cytuj Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Wymień paliwo,daj gaźiory na myjkę ultradźwiękową,wymień filtr paliwa (jeśli takowy jest zamontowany),filtr powietrza.Gdyby to był mój motocykl to wymieniłbym też olej i filtr Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi