Skocz do zawartości

Przełożenie przedniego zawieszenia z innego motocykla

cross21
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam problem ponieważ kupiłem motor w którym były do wymiany uszczelniacze i olej w przednim zawieszeniu, a okazało się że w jednej ladze nie ma w ogóle sprężyny i same te węższe części amortyzatorów z rurą stalową wchodzące w goleń lagi różnią się od siebie. Kupić lag używanych od takiego samego moto nie mogę bo jedyna oferta jaką znalazłem jest nie na moją kieszeń. Motor to Cagiva Super City 125 (zawieszenie UPD Marzocchi). Planowałem kupić lagi od innego moto o tej samej średnicy żeby w półki weszły, ale niestety oryginalne golenie mają dwie grubości (półka górna 50mm, dolna 54mm) i w związku z tym ciężko dobrać i męczyć wszystkich na allegro żeby latali mierzyć średnice goleni, długość itp. Rozważałem też opcje kupienia kompletu lag z rurami stalowymi o tej samej średnicy co stare i przełożyć je do oryginalnych goleni, ale nie mam pojęcia czy by udało się to spasować. Pozostaje opcja wymiany całego widelca z innego enduro i teraz pytanie czy jest to możliwe i na co zwrócić uwagę przy dopasowywaniu widelca? Widzicie inne rozwiązanie?

kup lagi 50 mm i zastosuj pierścienie na dolnej półce. można je dotoczyć lub kupić gotowe. przykładowe foto

post-56782-0-15609100-1343990347.jpg

Edytowane przez doomi

Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę, aż ciężko czasami ich wyprzedzić.