mar33cki Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 to ja się wtrącę a pro po magistrali - trzeba mocno uważać na zakrętach na taką śliską z wyglądu betonową nawierzchnię, kiedyś wracałem puszką z Dubrownika, przy małej prędkości na jednym z takich zakrętów jak mnie wyniosło na zewnętrzną to się zatrzymałem w poprzek drogi tylnymi kołami na piaseczku za drogą (2m od skarpy) a przednimi na przeciwnym pasie! Całe szczęście nic nie jechało z przeciwka. Nawierzchnia była gorsza niż lód - idealnie wyślizgana no i wyprofilowana na zewnątrz. Pamiętam, że takich wstawek betonowych było trochę na tej trasie i na większości efekty podobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ARTUR 62 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 mar33cki ostudziłeś mnie trochę ,a to dlatego że będę jechał nie sam tylko żoną i nie ukrywam że wolał bym jej oszczędzić takich wrażeń ,tm bardziej że jedzie ze mną pierwszy raz tak daleko na motorze.Czy ta sytuacja miała miejsce po deszczu ,czy przy słonecznej pogodzie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter 1600 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Bez przesady panowie.Magistralę adriatycką przejechałem nie raz w obu kierunkach na moto z pasażerem i bagażem.Nic takiego nie zauważyłem.Zresztą tam się nie da za szybko jeździć bo ruch jest spory,a najbardziej trzeba uważać na kierowców puszek ,a zwłaszcza Polaków. Cytuj 2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_dzidek_ Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Bez przesady panowie potwierdzam, ja również nic takiego nie zauważyłem, no ale pojechałem na nowych oponachjeżeli macie czas to tylko droga nr 8, a campów jest tam masa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalmen3 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 (edytowane) We wrześniu noce już potrafią być chłodne, a do tego może być dość wietrznie, ale dni z reguły są bardzo ciepłe - nie jest to może 35 stopni ale raczej nie mniej niż 25.A co do nawierzchni 8-ki to też jestem zdziwiony tym co kolega napisał - może trafiła się jakaś plama oleju albo co? Na pewno należy bardzo uważać jak popada, bo wtedy robi się ślisko, ale przy suchej pogodzie nie ma co panikować. Pozdrawiam Edytowane 27 Sierpnia 2012 przez zalmen3 Cytuj Internetowy sklep komputerowy http://mirwit.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar33cki Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 jechałem Mazdą 626 '94 2.0 benz, na nowych Kleberach, rano ok 6-7, ruch był mały, pogoda całkiem niezła - zaliczyłem wtedy jeden konkretny ślizg jak pisałem wcześniej. Możliwe, że za szybko jechałem, nie przeczę że tak mogło być, miałem w planie tego dnia trasę Orebic - Nowy Sącz, ale za Budapesztem skapitulowałem na sen...Pamiętam jeszcze 2 momenty, w których wyczuwalne były uślizgi na drodze, ale to na prostych. Dlatego uprzedzam, ja do dziś pamiętam tę sytuację, a puszką robię przeszło 30kkm/rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi