Skocz do zawartości

brak ciśnienia w tylnym amortyzatorze GSX-R 600 K1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam problem jest taki jak w temacie czyli brak ciśnienia gazu w amorze, prawdopodobnie jest to wentylek (mam taką nadzieję) bo gdy odkręcałem zaślepkę to uszło trochę gazu, wymieniłem wentyl i chciałbym to napompować oczywiście azotem tylko nie wiem jakie ma być ciśnienie. Druga sprawa wentyl wygląda idento jak zwykły samochodowy i na taki wymieniłem, jeśli jednak ktoś się orientuje czy ma być inny to prosiłbym o info. Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedzi

Witam problem jest taki jak w temacie czyli brak ciśnienia gazu w amorze, prawdopodobnie jest to wentylek (mam taką nadzieję) bo gdy odkręcałem zaślepkę to uszło trochę gazu, wymieniłem wentyl i chciałbym to napompować oczywiście azotem tylko nie wiem jakie ma być ciśnienie. Druga sprawa wentyl wygląda idento jak zwykły samochodowy i na taki wymieniłem, jeśli jednak ktoś się orientuje czy ma być inny to prosiłbym o info. Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedzi

Okolice 10atm, ale i tak żeby tyle zostało musiałbyś mieć specjalny zawór żeby zamknąć go przy odpinaniu końcówki z azotem. Jeśli będziesz nabijał bezpośrednio do zbiornika, to przy odpinaniu koncówki, zrobi.... syk! i już 3 atm ucieknie :)

To ile to syk musi być żeby te 3 atm uciekły ? Na początku sezonu robiłem swój zawias, asekuracyjnie u kapciarza nabiliśmy 11 atm, następnie sprawdziliśmy ciśnienie i było ok 10.6 atm

Mi jak nabijali azotem na kapciarni to zawsze ponad 2 im uciekło. Może jakąś końcówkę mieli kiepską

byłem w u dwóch wulkanizatorów i nie mają butli tylko urządzenie pozyskujące azot z powietrza, jeden może nabić max 4 atm drugi 6

Jedź do zakładu zajmującego się klimą, przeważnie sprężonym azotem sprawdza się szczelność przez nabiciem właściwego gazu. W ostateczności podam Ci namiar na pw.