Deebo Opublikowano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 Witam problem jest taki jak w temacie czyli brak ciśnienia gazu w amorze, prawdopodobnie jest to wentylek (mam taką nadzieję) bo gdy odkręcałem zaślepkę to uszło trochę gazu, wymieniłem wentyl i chciałbym to napompować oczywiście azotem tylko nie wiem jakie ma być ciśnienie. Druga sprawa wentyl wygląda idento jak zwykły samochodowy i na taki wymieniłem, jeśli jednak ktoś się orientuje czy ma być inny to prosiłbym o info. Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 Witam problem jest taki jak w temacie czyli brak ciśnienia gazu w amorze, prawdopodobnie jest to wentylek (mam taką nadzieję) bo gdy odkręcałem zaślepkę to uszło trochę gazu, wymieniłem wentyl i chciałbym to napompować oczywiście azotem tylko nie wiem jakie ma być ciśnienie. Druga sprawa wentyl wygląda idento jak zwykły samochodowy i na taki wymieniłem, jeśli jednak ktoś się orientuje czy ma być inny to prosiłbym o info. Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedziOkolice 10atm, ale i tak żeby tyle zostało musiałbyś mieć specjalny zawór żeby zamknąć go przy odpinaniu końcówki z azotem. Jeśli będziesz nabijał bezpośrednio do zbiornika, to przy odpinaniu koncówki, zrobi.... syk! i już 3 atm ucieknie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deebo Opublikowano 18 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 ok dzięki będę miał jutro czas to podjadę do kapciarza z azotem, może się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 ok dzięki będę miał jutro czas to podjadę do kapciarza z azotem, może się uda.O ile został Ci jakiś olej w amorze jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deebo Opublikowano 18 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 nie ma śladów wycieku, więc może będzie ok, a jak nie to spróbuję przeszczepić coś z nowszego gsxra bo trochę tego jest na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 To ile to syk musi być żeby te 3 atm uciekły ? Na początku sezonu robiłem swój zawias, asekuracyjnie u kapciarza nabiliśmy 11 atm, następnie sprawdziliśmy ciśnienie i było ok 10.6 atm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 19 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 To ile to syk musi być żeby te 3 atm uciekły ? Na początku sezonu robiłem swój zawias, asekuracyjnie u kapciarza nabiliśmy 11 atm, następnie sprawdziliśmy ciśnienie i było ok 10.6 atmMi jak nabijali azotem na kapciarni to zawsze ponad 2 im uciekło. Może jakąś końcówkę mieli kiepską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deebo Opublikowano 19 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 okazuje się że w znalezienie w Nowym Sączu warsztau który nabije 10atm jest nie lada wyzwaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 19 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 okazuje się że w znalezienie w Nowym Sączu warsztau który nabije 10atm jest nie lada wyzwaniemAle jaki problem nabić azotem z butli takie ciśnienie. Przecież tam jest ponad 20 Atm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deebo Opublikowano 19 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 byłem w u dwóch wulkanizatorów i nie mają butli tylko urządzenie pozyskujące azot z powietrza, jeden może nabić max 4 atm drugi 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 19 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 byłem w u dwóch wulkanizatorów i nie mają butli tylko urządzenie pozyskujące azot z powietrza, jeden może nabić max 4 atm drugi 6Jedź do zakładu zajmującego się klimą, przeważnie sprężonym azotem sprawdza się szczelność przez nabiciem właściwego gazu. W ostateczności podam Ci namiar na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi