grucha87 Opublikowano 28 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 witam. Mam ogromny problem z moim lc4 620. Mam w nim gaźnik delolorto - i jak mam ustawioną śrubę mieszanki na zero-tzn wkręconą na maxa to moto fajnie odpala na zimnym jak i na gorącym-ale nie równo chodzi.Natomiast gdy mu ją odkręcę i ustawię aby silnik w miarę fajnie chodził to pojawia się problem z odpalaniem na ciepłym silniku(na zimnym odpala idealnie-ale jak się zagrzeje to z 15minut kopania jest pewne). Doradzcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 28 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 witam. Mam ogromny problem z moim lc4 620. Mam w nim gaźnik delolorto - i jak mam ustawioną śrubę mieszanki na zero-tzn wkręconą na maxa to moto fajnie odpala na zimnym jak i na gorącym-ale nie równo chodzi.Natomiast gdy mu ją odkręcę i ustawię aby silnik w miarę fajnie chodził to pojawia się problem z odpalaniem na ciepłym silniku(na zimnym odpala idealnie-ale jak się zagrzeje to z 15minut kopania jest pewne). DoradzcieByło robione porządne czyszczenie tego gaźnika? Lewego powietrza nie łapie? Te Dellorto są kapryśne, ale ostatnio czyściłem taki i ustawiałem to lata bez problemu moto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M a D a F a K a Opublikowano 28 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 Wywal to gówno, pewnie przepustnica już wylatana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 29 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 I wtedy zostają mu dwie opcje. Albo założyć jeszcze bardziej gównianą podciśnieniówkę , albo wsadzić FCR`a który pewnie też będzie rozje*any na wszystkie strony świata, łącznie z przepustnicą i nie da się mu wolnych obrotów ustawić. A w dodatku tani nie jest :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha87 Opublikowano 29 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 niema innej oopcji na co zmienic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 29 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Na BST będzie muł, a FCR`a ciężko kupić niewychulanego. Chyba że znajdziesz coś z 2-3 letniego moto, ale niżej 1000zł nie masz co liczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha87 Opublikowano 29 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 (edytowane) no to lipa. tyle to nie mam zamiaru dopłacać. A FCR to taki jak np. w YZ 450? Bo taki brat ma zdaje się zamontowany. A na podciśieniowym Mikuni z modelu 640 będzie zamulony? Edytowane 29 Maja 2012 przez grucha87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 29 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Po prostu będzie sporo mniej na mikunie agresywny. Tak YZF ma FCR`a ale w wersji MX. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha87 Opublikowano 29 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 (edytowane) Taki FCR to spory wydatek? Macie kogoś pewnego od ktorego kupię w dobrej cenie i w dobrym stanie? Edytowane 29 Maja 2012 przez grucha87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 29 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Taki FCR to spory wydatek? Macie kogoś pewnego od ktorego kupię w dobrej cenie i w dobrym stanie?Popytam znajomych, może ktoś ma. Ja w tamtym roku sprzedałem FCR za 700zł bo mi leżał zbędnie. Kolega ma Mikuna TM z pompką ale to chyba 37 więc do 620 raczej nie bardzo będzie grał. Sprawdze to dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 29 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 ja kupilem nowego nie uzywanego FCR MX 41-a za 1550 zl + kruciec dolotowy+ rolgaz i linki wyszlo mnie ok 1800 zl ...ale nie zaluje,, teraz z petardy zrobila sie mala rakieta , ze o odpalaniu nie wspomne. Odrazu podpowiem ze rolgaz po dellorto nie podpasi....za duze wejscie na srube regulacyjna linki. Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha87 Opublikowano 30 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 (edytowane) wczoraj czyściłem gaźnik i zauważyłem że brakuje w nim jednej części minowicie tej: Otwór był zaślepiony jakąś plastikową wkładką do stożka. Czego mi brakuje? ;)To jakieś ciepłe ssanie? Dopasuje to z czegoś/ Edytowane 30 Maja 2012 przez grucha87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 30 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 Wygląda to na ciepłe ssanie. Pasuje tylko z tego gaźnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha87 Opublikowano 30 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 czy jest to konieczne to prawidłowej pracy?Czy gdy to uszczelnię gaźnik powinien prawdiłowo działać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 30 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 (edytowane) czy jest to konieczne to prawidłowej pracy?Czy gdy to uszczelnię gaźnik powinien prawdiłowo działać?Jak motocykl się zaleje, to bez ciepłego ssania może być ciężko z odpalaniem. Lepiej poszukaj tego elementu i zamontuj tak jak to powinno być. Oblukaj to : http://allegro.pl/kt...2373169332.html . Nowy taki Mikun to wydatek 1000 pincet zł ;) Edytowane 30 Maja 2012 przez rafael Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi