Kawa Opublikowano 21 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2004 Sytuacja: Załóżmy, że sprowadzam moto z niemiec, przychodze do Wydziału Komunikacji (tak?) otrzymuje tymczasowe papierzyska oraz blachy?Pytanko: Jak długo trzeba czekać na kartę oraz stały dowód- czy to ustawowo jest miesiac, czy max miesiac, jak to wyglada w praktyce?pytanko2: Czy na tymczasowych papierach moge wyjechac za granice?pytanko 3: jak dlugo wazne sa papiery tymczasowe? Czy dokładnie 1 miesiac, czy moze dluzej? Z gory dzieki za info Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomassoo Opublikowano 22 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zakładając że masz wszystkie odpowiednie papiery i zarejestrują ci moto: Kartę pojazdu dostajesz od razu, razem z dowodem tymczasowym i blachą. Na dowód stały czekasz miesiąc, papiery są ważne miesiąć. W praktyce nie ryzykowałbym stania 3 godzin ( tyle się czeka w Gdańsku) aby dowiedzieć się że nie wydadzą mi papierów - więc chodzę po miesiącu. Co do wyjeżdżania za granicę to niewiem jak to jest - może zadzwoń do Straży Granicznej.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarianKa Opublikowano 25 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2004 Mnie miękki dowód przedłużyli dodatkowo o dwa tygodnie, bo papiery z urzedu celnego nie doszły w miesiąc! Na miękkim dowodzie wyjeżdzałem za granicę, i to jeszcze "za Polski nieunijnej" :crossy: Problemów nie miałem. Cytuj Nie ma co płakać nad rozlanym szambem. Wsiąknie i smród minie [michoa] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marlew Opublikowano 26 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2004 Miękki dowód i blachę dostałem we wtorek (22.06) a po karte pojazdu i stały dowód powiedzieli ze mam sie zgłosić 20 lipca (razem 4 tygodnie) - do krajów Unii oczywiście moge wyjezdzać bo i tak nikt nie sprawdza a np do Rumunii to chyba bym nie wjechał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamils Opublikowano 26 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2004 mi miekki dowod po miesiacu przedluzyli o 2tyg ale jeszcze go nie bylo, gdyz nie doszlo potwierdzenie danych z urzedu, gdzie wczesniej byl zarejestrowany. dopiero po blisko 2 miesiacach moj urzad zadzwonil do tamtego i sprawe zalatwili telefonicznie (dokladniej faxowo) 8O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi