bubuss Opublikowano 24 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 Witam posiadm suzuki tl1000s swego czasu sporo o nim było pisane. Mam taki problem odwijam manetke motocykl wchodzi na obroty ale przyspieszenia dostaje jakby z opoznieniem.ale przyspieszaCzyzby były to obiawy konczącego się sprzegła?czy ten typ tak ma?w kolegi jest cos podobnego tylko o wiele mniej jest to odczuwalne tylko on ma wersje chyba 100 konna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 24 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 (edytowane) Nie, ten typ tak nie ma. Sprawny TL rwie do przodu zawsze po odkręceniu. Tylko po 10000 rpm wigor mu słabnie. Edit:Poprawiam post, bo nie przeczytałem dokładnie. Kolega niżej dobrze pisze. Edytowane 24 Maja 2012 przez MSI Cytuj Sikor#44 Moto Traininghttps://www.facebook.com/Sikor44/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukki Opublikowano 24 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 Według mnie to wygląda na problem ze sprzęgłem. Ani filtr powietrza ani rozsynchronizowanie przepustnic nie da takiego efektu, o którym piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepesz Opublikowano 24 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 Jest różnica gdy nagle mu dasz z garści ,a stopniowo ale zdecydowanie dodajesz gazu ? Też mi tu sprzęgłem wali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteck_street Opublikowano 24 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 Dokładnie, raczej sprzęgło się ślizga Cytuj Mój profil bikepics Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 24 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 (edytowane) Sprawdź luz na klamce sprzęgła, jeśli dalej będzie się ślizgało to nie jeździj tak tylko rób sprzęgło dopóki przekładki się nie przegrzały o ile już tego nie zrobiły. Edytowane 24 Maja 2012 przez czarekmbx Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuss Opublikowano 24 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 jak dodaje powoli to idzie okhymm to pewnie juz tarcze szlak trafia bo to dlamnie tez byl taki dziwny obiaw. Ale gdzies w jakis gazetach pisali ze tl ma tak ze odrazu nie ma pelnej mocy ze niby cos tam zblokowane.A jakie sprzeglo polecacie do tego motoru? bo ceny sie wachaja od 70-600 złniechce przeplacac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukki Opublikowano 24 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 (edytowane) Pamietaj, że jak ktoś próbuje na siłę zaoszczędzić to póżniej dwa razy płaci. :wink: Najlepiej oryginał ale to będzie dość kosztowne, także rozejrzyj się za ebc, trw, tourmax, lucas. Edytowane 24 Maja 2012 przez Lukki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Artur Opublikowano 25 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 spotkałem się z sytuacja ze tarcze były jak najbardziej ok a pomogła dopiero wymiana sprężynek w sprzęgle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuss Opublikowano 25 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 wlasnie sie nad tymi sprezynkami zastanawiam mocno bo ta klamka taka dziwna jest troche :-) a i jeszcze jedno dzis szedl ok odrazu manetke odkrecam staje na kolo. ale przy okolo 200 km/h mocne odwiniecie i ta sama sytuacja. nic wekend bez rozebrania nic nie pomoze jak sie tych tarczek i przekladek nie zobaczy na oczy wlasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 25 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 Serwisówka w łapę i porównaj wymiary spręzynek czy mieszczą się w normie. Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saltus Opublikowano 26 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 ja bym wymienił od razu sprężyny niewielki koszt a są podstawą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi